Прикордонники Чернівецького загону виявили у болгарина історичні та культурні цінності

НАЗАД
10 квiтня 2017 10:45

За минулу добу в пункті пропуску «Порубне», було затримано іноземця, який намагалися незаконно перемістити через державний кордон предмети, які, можливо, мають історичну та культурну цінність.

За минулу добу в пункті пропуску «Порубне», було затримано іноземця, який намагалися незаконно перемістити через державний кордон предмети, які,  можливо, мають історичну та культурну цінність.

Так, учора 53-річний громадянин Болгарії заховав у багажнику свого легкового автомобіля «Сітроен» швейну машинку «SINGER» та старовинний морський компас. Дані предмети вдалося виявити прикордонникам Чернівецького загону та працівникам фіскальної служби під час спільного поглибленого огляду транспортного засобу.

Іноземець визнав виявлені предмети старовини своєю власністю, але жодних документів на право їх переміщення через державний кордон у чоловіка не було. За висновком експерта виявлені предмети є культурною цінністю та не можуть бути вивезені за межі території України.

На громадянин Болгарії було складено протокол про порушення митних правил, а виявлені культурні цінності було вилучено встановленим порядком.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси