Прикордонники бригади Гвардії наступу «Сталевий кордон» зустрілися з курсантами академії ДПСУ

НАЗАД
28 листопада 2023 10:52

У Національній академії Держприкордонслужби України, в рамках патріотичного виховання молодого покоління, відбулася зустріч бійців Гвардії наступу «Сталевий кордон» з курсантами та ліцеїстами.

Випускники прикордонного вишу, лейтенанти, кавалери орденів Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Андрій Охрімчук та Богдан Шалімов, а також Герой України прикордонник-кулеметник сержант Іван Кишенко поділилися з майбутніми офіцерами своїми історіями. Зокрема герої-прикордонники розповіли про те, як потрапили до Гвардії наступу, про свій бойовий досвід, бойові ситуації та про ті події, за які отримали державні нагороди.  Прикордонники брали участь у виконанні складних бойових задач на Харківщині та Донеччині й проявили мужність та героїзм під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України. Зокрема, Богдан Шалімов виконував завдання на Бахмутському напрямку, брав участь у штурмі та звільненні населених пунктів на Донеччині, Андрій Охрімчук після контузії, під ворожим вогнем евакуював поранених побратимів, а Іван Кишенко, попри поранення, шість годин стримував наступ переважаючих сил ворога, прикриваючи відхід своєї групи. Бійці розповіли курсантам про свої життєві принципи, систему цінностей, радили, на які дисципліни варто звернути особливу увагу під час навчання, як тренуватися, налаштовуватися психологічно, які якості допомагають порозумітися з побратимами та багато іншого.  Розмова була щирою, відвертою та емоційною. На кожній зустрічі прикордонники-герої отримували зворотний зв'язок від аудиторії, мали багато цікавих запитань.

Дякуємо Героям за їх мужність, відвагу та неоціненний вклад у боротьбі з російською навалою, а також за те, що знайшли час та можливість провести такі необхідні та важливі зустрічі з майбутніми офіцерами-прикордонниками.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси