Прикордонники Бердянського загону виявили порушення правил морського перевезення пасажирів

НАЗАД
05 червня 2016 11:52

В рамках проведення спеціальних заходів «Берег» прикордонниками Бердянського загону виявлено порушення правил перевезення групи дітей необладнаним для перевезення погрузочно-транспортни

В Державній прикордонній службі України приділяється підвищена увага дотриманню безпеки судноплавства на морській ділянці.

Учора в рамках проведення спеціальних заходів «Берег» прикордонниками Бердянського загону виявлено порушення правил перевезення групи дітей необладнаним для перевезення погрузочно-транспортним судном. Під час проведення контролю за дотриманням вимог законодавства щодо безпечного морського перевезення пасажирів прикордонники отримали інформацію про вихід  з пункту постійного базування в акваторію Бердянської затоки погрузочно-транспортного судна «Варіор» для проведення ходових випробувань.

В рамках перевірки інспектором прикордонної служби було з’ясовано, що у бортовому журналі та судновій ролі вказано 63 пасажира та члени екіпажу. Як виявилось на необладнаному для перевезення судні капітан перевозив без відповідних дозвільних документів 60 дітей.

По даному факту Бердянським прикордонним загоном проінформовано управління Укртрансінспекції у Запорізькій області, капітана порту Бердянської філії адміністрації морських портів України, підрозділи Служби безпеки України та прокуратури.

З боку капітана судна погрузочно-транспортного судна «Варіор» та інших осіб, відповідальних за дотриманням правил морських перевезень вбачається порушення вимог наказу Міністерства інфраструктури України №190 від 27.03.13 у частині що стосується контролю за дотриманням вимог законодавства щодо безпечного морського перевезення пасажирів та статей 114, 116, 116-1 КУпАП.

Уроки та висновки за результатами трагедії, що сталася 17 жовтня 2015 року в Одеській області, коли у наслідок безконтрольного виходу в море з незареєстрованої стоянки, а також порушення судноводієм та судновласником правил перевезення пасажирів затонуло прогулянкове судно "Іволга" та загинуло 19 пасажирів, вимагають рішучих дій щодо недопущення подібних випадків.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси