Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління активно відстежують надводну обстановку

НАЗАД
14 травня 2015 14:49

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби у взаємодії з правоохоронними органами та працівниками Держрибохорони щоде

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби у взаємодії з правоохоронними органами та працівниками Держрибохорони щоденно виявляють власників суден, які порушують вимоги прикордонного режиму та займаються незаконним промислом водних живих ресурсів.

З метою протидії такій діяльності правоохоронці Херсонського та Бердянського прикордонних загонів постійно опрацьовують нові юридичні та оперативні механізми. Зокрема, щоденно проводиться моніторинг водної ділянки, місць базування плавзасобів, місцевості поблизу узбережжя, а також активна робота щодо інформування громадськості про відповідальність за скоєння правопорушення.

Однак зловмисники, не зважаючи на всі норми законодавства та відповідальність за протиправну діяльність, продовжують вишукувати нові можливості для незаконної наживи. Так, лише з початку 2015 року на ділянках відповідальності прикордонники Херсонського та Бердянського загонів виявили та встановленим порядком вилучили близько 4 км сіток, 36 незаконних знарядь лову, більше 3 тонн різних видів водних живих ресурсів.

Варто зазначити, що вилучення незаконного вилову та засобів браконьєрства не єдине покарання, яке чекає порушника. В залежності від обставин, інформація також вноситься і до єдиного реєстру досудових розслідувань, складаються адміністративні протоколи та накладається штраф.

- Що стосується охорони водної ділянки, то першочерговим завданням для нас є недопущення проникнення диверсантів, спроб провозу засобів терору, диверсій, переміщення незаконних мігрантів, - зазначає начальник Азово-Чорноморського регіонального управління полковник Сергій Бідило. -  Але крім цього, до компетенції прикордонників належить і моніторинг на ділянці відповідальності за недопущенням незаконного вилову водних ресурсів, виявлення порушників, які, крім вилову риби, можуть займатись іншою незаконною діяльністю.

Загалом з початку року на цій ділянці морського кордону браконьєри нанесли збитки державі на суму більше 2,5 мільйонів гривень, в 23 випадках інформацію про порушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Державна прикордонна служба України звертається до населення Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей, особливо до жителів прикордонних населених пунктів з проханням дотримуватися вимог чинного законодавства, а у разі виявлення осіб, що займаються браконьєрством – повідомляти про це за наступними контактними телефонами:

Азово-Чорноморське регіональне управління (м. Херсон)

(0552) 46-72-19 (цілодобово)

Херсонський прикордонний загін (м. Херсон)

(0552) 32-75-41 (цілодобово)

Бердянський прикордонний загін (м. Бердянськ)

(0615) 32-31-42, 34-79-84 (цілодобово)

Телефон служби «Довіра»

(044) 527-63-63

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси