Прикордонники активно протидіють незаконному вилову водних живих біоресурсів на всіх ділянках

НАЗАД
26 серпня 2016 12:46

Прикордонники Херсонського загону в межах ділянки відповідальності та покладених на них завдань здійснюють охорону державного кордону та морської ділянки, виконують завдання на адмінмежі з АР Крим, протидіють переміщенню зброї, боєприпасів та засобів теро

Прикордонники Херсонського загону в межах ділянки відповідальності та покладених на них завдань здійснюють охорону державного кордону та морської ділянки, виконують завдання на адмінмежі з АР Крим, протидіють переміщенню зброї, боєприпасів та засобів терору тощо. Крім безпекової складової прикордонники також, спільно з іншими правоохоронними органами і контрольними службами здійснюють контроль за рухом плавзасобів і виловом водних живих біоресурсів.

Зокрема, це стосується і ділянки відповідальності в районі Кінбурнської коси Миколаївської області. Співробітники відділу прикордонної служби «Очаків», у взаємодії з іншими правоохоронцями та службами контролю здійснюють постійне патрулювання місцевості. В результаті моніторингу, прикордонники в даному районі фіксують здійснення дослідницького вилову водних біоресурсів, який проводять 4 підприємства на підставі відповідних дозвільних документів. У їх дослідному промислі використовується близько 30 плавзасіб та понад 750 знарядь лову. Крім того, на вказаній ділянці здійснюють промисловий вилов водних біоресурсів 2 приватні підприємці 55 знаряддями лову без плавзасобів, офіційно, маючи квоти на право спеціального використання водних біоресурсів у 2016 році.

Разом з тим, в рамках протидії незаконному водному промислу на ділянці відділу прикордонної служби «Очаків» прикордонники з початку року виявили та припинили 6 таких фактів. Загальна сума завданих збитків державі склала 250 тисяч гривень. За результатами документування вказаної протиправної діяльності розпочато 4 досудових розслідування за ст. 249 КК України та складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 85 КУпАП.

Крім того, для забезпечення якісного несення служби прикордонників та недопущення втягування їх у протиправну діяльність, керівництво Херсонського загону постійно здійснює перевірки нарядів та окремих військовослужбовців. До цієї роботи залучаються не тільки офіцери прикордонного загону, а й представники внутрішньої безпеки Держприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси