Прикордонникам Севастопольського загону Морської охорони вручили 5 новітніх катерів

НАЗАД
20 грудня 2012 13:41

В Балаклаві (м. Севастополь)  відбулись урочисті заходи з нагоди вручення Севастопольському загону Морської охорони першого у своїй серії катера

В Балаклаві (м. Севастополь)  відбулись урочисті заходи з нагоди вручення Севастопольському загону Морської охорони першого у своїй серії катера проекту «Орлан» та чотирьох катерів проекту «UMS 1000». У взаємодії з іншими силами та засобами загону вони будуть застосовуватися для виконання завдань Державної прикордонної служби України у територіальних водах.

Вперше за роки Незалежності нашої держави, в рамках реалізації Державної цільової програми «Облаштування і реконструкція державного кордону», Державна прикордонна служба України розпочала масштабну модернізацію корабельно-катерного складу Морської охорони. Катери побудовані вітчизняними підприємствами з урахуванням сучасних світових досягнень науки і техніки в галузі кораблебудування та відповідають сучасним вітчизняним і закордонним тенденціям.

У церемонії вручення катерів взяли участь директор Міжнародно-правового департаменту Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Олександр Мельников, голова Севастопольської міської держадміністрації Володимир Яцуба,  представники силових, правоохоронних, взаємодіючих органів і структур, ветерани, духовенство м. Севастополя та АР Крим.

Олександр Мельников привітав персонал Севастопольського загону Морської охорони та гостей заходу з поповненням корабельно-катерного складу та сказав, що отримання нових  катерів – є першими, але впевненими кроками  на шляху до реформування Морської охорони Держприкордонслужби України.

Після урочистого вручення та підняття прапорів на нових катерах і освячення їх представниками духовенства був здійснений вихід катерів на рейд бухти Балаклавської. Під час виходу було продемонстровано тактико-технічні характеристики та елементи спільного патрулювання, проведено демонстраційні дії по затриманню і огляду «судна-порушника» з наданням силової підтримки прикордонній оглядовій групі.

Перший катер типу «Орлан», якому присвоєно почесне найменування «Балаклава», має дальність плавання 500 миль та розвиває швидкість до 38 вузлів. Окрім того,  для оперативності виконання завдань у морі, побудований «Орлан» має власний бортовий плавзасіб – моторний катер, який може спускатися на ходу з оглядовою групою на борту.

Малий прикордонний катер типу «UMS-1000» має два водометних двигуни, що дозволяє розвивати швидкість понад 42 вузли на годину.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси