Прикордонника, Євгена Пікуса, посмертно нагородили: «Народний герой України»

НАЗАД
01 жовтня 2016 15:21

Сьогодні в місті Миргород, що на Полтавщині, відбулося урочисте вручення нагороди «Народний герой України» військовослужбовцям, які захищали територіальні цілісність та суверенітет нашої держави. В числі нагороджених є прикордонник, Євген Пікус, який із п

Сьогодні в місті Миргород, що на Полтавщині, відбулося урочисте вручення нагороди «Народний герой України» військовослужбовцям, які захищали територіальні цілісність та суверенітет нашої держави. В числі нагороджених є прикордонник, Євген Пікус, який із побратимами зупинив у 2014 році прорив диверсантів, однак завдання було виконано ціною власного життя.

Нагадаємо що Євген Пікус, будучи офіцером Східного регіонального управління, під час виконання бойового завдання в районі пункту пропуску «Красна Талівка» 11 липня 2014 року врятував життя двом прикордонникам, які підірвалися на фугасі та були тяжкопоранені. Євген виніс поранених з-під вогню. За це відважний прикордонник був нагороджений медаллю «За військову службу Україні». Роковим для офіцера став день, коли у бойовому зіткненні поблизу Красної Талівки прикордонники, серед яких був і Євген, зіткнулися з диверсійно-розвідувальною групою, яка порушила кордон з території Росії. Бій тривав 2,5 години, де загинули 4 прикордонники, 3 - були поранені.  Тоді прикордонники вистояли, прорив диверсантів не відбувся. Однак, на жаль, серед загиблих був і підполковник Євген Пікус.

8 вересня 2014 року Указом Президента України за особливу  мужність та героїзм, виявлені у захисті держави, суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі підполковник  Євген Пікус був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси