Прикордонник зі сталевою силою волі

НАЗАД
30 липня 2022 09:01

Як зупиняли ворога наші сміливі охоронці кордону пекельного ранку 24 лютого, буде написано ще багато, але сьогодні про одного з них - штаб-сержанта Романа Паламарчука.

Він разом з сотнями побратимів сміливо вступили в бій з російськими окупантами у Київській, Чернігівській, Харківській та інших областях України - і все це під шаленим натиском нападників.

В районі ЧАЕС Роман разом з побратимами мужньо протистояв ворогу, аби не допустити просування окупантів на Київ. Згодом - оперативна доставка боєкомплекту та провізії у вже на той час частково окупований Чернігів, вивезення цивільного населення на зворотному шляху під безперервними обстрілами противника. Жорстокі бої за столицю.

А наприкінці квітня, після закінчення активної фази боїв за Київ, бере участь у визволенні Харківщини. І знову надання допомоги побратимам та місцевим, доставляння бійців на передову.

І все це з непохитною сталевою витримкою та відвагою, не зважаючи на ризики для життя,  маневруючи між мінними полями. Але треба було рухатись вперед. І рухатись швидко, а на зворотному шляху доставляти поранених. Завдяки своїй витримці, під час оборони країни, прикордонник Паламарчук на Кугуарі врятував багато життів побратимів та цивільних людей.

За особисту мужність, героїзм та відданість Українському народові, 28 липня, у День української державності, штаб-сержант Роман Паламарчук був нагороджений відзнакою Президента України «Хрест бойових заслуг».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси