Прикордонник Віталій Чушин евакуював більше сотні побратимів, проте сам загинув. Нагороду від Президента отримав його 4-річний син

НАЗАД
21 лютого 2024 15:22

Старший сержант Віталій Чушин з Буковини, став до лав оборонців України в березні 2022 року.

Віталій родом із села Стілецький Кут Мамаївської територіальної громади Чернівецької області. Проходив службу в підрозділах Львівського прикордонного загону. На східній ділянці фронту Віталій був водієм медичної евакуаційної групи. Вміння прикордонника проїхати будь-де врятувало життя багатьом його побратимам.

Влітку 2023 року підрозділ Віталія нищив загарбників на берегах річки Сіверський Донець на межі Донецької та Луганської областей. Запеклі бої в районі Серебрянки та Білогорівки не залишали евакуаційні групи без роботи. За порівняно короткий час група, до складу якої входив Віталій Чушин, евакуювала з поля бою більше сотні поранених та загиблих військовослужбовців прикордонних підрозділів та підрозділів Збройних Сил.

17 липня 2023 року в місце знаходження медичної евакуаційної групи в районі населеного пункту Серебрянки Донецької області влучила ворожа авіаційна бомба. Троє прикордонників загинули. Серед них і Віталій. Йому назавжди 40 років.

Похований Герой-прикордонник на Батьківщині – в с. Стрілецький Кут.

У вересні 2023 року Указом Президента України старший сержант Віталій Чушин був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Днями в місті Новодністровськ Чернівецької області на Алеї Слави заступник начальника Чернівецького прикордонного загону з персоналу підполковник Олександр Карпець вручив нагороду 4-річному сину та дружині Віталія.

Пам’ятаємо кожного!

Герої не вмирають!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси