Прикордонник віддав свою колекцію «military» на благочинність

НАЗАД
15 лютого 2023 13:25

Нещодавно один із прикордонних підрозділів, який боронить північні рубежі нашої Держави, отримав Подяку від Президента Фундації Великого Оркестру Святкової Допомоги.

Отримана Подяка зайняла своє почесне місце серед визначних досягнень прикордонного підрозділу.

Прикордонник, який проходить службу в підрозділі охорони кордону,   надав представнику Фундації для виставлення лоту на міжнародному аукціоні «Allegro» особисті нагороди та військову амуніцію, отримані під час проходження служби у лавах прикордонників. Всі передані предмети офіцер збирав, починаючи зі здобуття Україною незалежності.

Зі слів представника Фундації, під час проведення аукціону, предмети передані прикордонником зібрали чималу суму коштів, які будуть передані на благочинні цілі. 

Захисник каже, що то не зовсім його заслуга, а здобуття всього прикордонного підрозділу: «Здебільшого ми не замислюємося, що предмети «military» щоденного користування: шеврони, емблеми, знаки, ювілейні нагороди, різні форми одягу та її фурнітури з часом стають історією. Я збирав такі речі скрізь, а ще такими предметами зі мною ділилися хлопці всіх моїх підрозділів, де я проходив службу».

Але даруючи колекцію, офіцер не захотів оприлюднювати своє ім’я, згадуючи слова з Біблії: «Стережіться виставляти свою милостиню перед людьми, щоб бачили вас; а як ні, то не матимете нагороди від Отця вашого, що на небі».

«Робити добрі справи ніколи не пізно. І сьогодні ми також робимо добру справу – захищаємо Україну від зла. Адже зло, хоч в якій би подобі приходило, завжди залишається злом. І ми обов'язково переможемо його!» - зазначає захисник.

Нагадаємо, Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy (Президента Фундації Великого Оркестру Святкової Допомоги) – це відома Фундація в Польщі, яка координує один з наймасовіших благодійних громадських рухів у країні. Заснована Фундація у 1991 році польським громадським діячем, шоуменом, рокером Єжи Овсяком. Це - активний вуличний збір коштів із залученням волонтерів, отримання благодійних внесків через інтернет, СМС, банківські перекази й благодійні концерти. Зібрані під час акції кошти спрямуються на закупівлю медичного обладнання для лікарень та для підтримки світових медичних та медико-соціальних програм.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси