Прикордонник Семенов назавжди залишиться у сузір’ї Героїв, які віддали своє життя за Незалежність України

НАЗАД
23 серпня 2016 13:34

22 серпня у Жмеринці, що на Вінниччині, на честь Героя України офіцера-прикордонника В’ячеслава Семенова урочисто відкрили меморіальну дошку. Пам’ятний знак встановлено на фасаді будівлі Жмеринської дирекції залізничних перевезень державного підприємства

22 серпня у Жмеринці, що на Вінниччині, на честь Героя України офіцера-прикордонника В’ячеслава Семенова урочисто відкрили меморіальну дошку. Пам’ятний знак встановлено на фасаді будівлі Жмеринської дирекції залізничних перевезень державного підприємства «Південно-Західна залізниця», де Герой понад 14 років працював до призову в лави Державної прикордонної служби України.

Старший лейтенант героїчно загинув 17 лютого 2015–го на блокпосту «Балу», що поблизу селища Фащівка на Луганщині.

Увічнити пам'ять Героя зібралися керівники органів місцевого самоврядування, командування Могилів-Подільського прикордонного загону, бойові побратими і рідні героя, громада міста, де його добре знали та поважали.

У час, коли над Батьківщиною нависла загроза війни, В’ячеслав, не вагаючись, пішов на захист рідної землі і у складі оперативно-бойової прикордонної комендатури Могилів-Подільського загону відбув на схід України у серпні 2014-го. Там, у неймовірно складних бойових умовах, він проявив себе, як мужній та умілий командир.

- Доля привела старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова на війну, яку ніхто не чекав і яка забрала найкращих, найвідданіших, найчесніших, - підкреслив командир прикордонного загону полковник Юрій Василик. - У бойових умовах проявились найкращі риси цієї людини: чесність, відданість, виняткова відповідальність за долю країни та людей.

Про останній день життя офіцера пригадує старший солдат Олег Венгер: «17 лютого о 09-й ранку почалося справжнє пекло. Спочатку нас накрили артилерійським вогнем. Ми постійно спостерігали за дорогою, аби не пропустити ворога. Старший лейтенант Семенов разом із Олександром Степаницьким пішли розвідати обстановку. В цей час вони натрапили на ворожий танк, який влучив бійців прямим пострілом. Коли дим розвіявся, ми побачили, що В’ячеслав, який  лежав на землі, тяжкопоранений, але ще живий. Ми занесли його в укриття, викликали лікаря, зняли з командира бронежилет. Лікар миттєво почав готуватися до операції Семенова, але було запізно: осколок смертельно поранив офіцера. Він був справжнім командиром, котрий не покидав нас у тяжку хвилину…».

Вічна слава Герою, воїну-прикордоннику Вячеславу Семенову, який над усе любив свою Батьківщину. Його славне ім’я навічно зорітиме у сузір’ї Героїв, які віддали своє життя за Незалежність нашої країни.   

За виняткову мужність і героїзм, проявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова нагороджено високими державними нагородами: орденом Богдана Хмельницького та присвоєно звання Героя України з врученням ордену «Золота Зірка»(посмертно). 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси