Прикордонник, який захищає свою Батьківщину за покликом серця

НАЗАД
26 травня 2015 12:29

Бойові дії на Донбасі примусили встати пліч-о-пліч на захист Батьківщини представників різних верств населення від простих селян до інтелігенції.  о, як любить її сам.

Бойові дії на Донбасі примусили встати пліч-о-пліч на захист Батьківщини представників різних верств населення від простих селян до інтелігенції. У Харківському прикордонному загоні на посаді звичайного інспектора прикордонної служби  мобільної прикордонної застави «Дергачі» проходить службу сержант Олександр Мамалуй – суддя Господарського суду Харківської області – кандидат юридичних наук, в тому, довоєнному житті. У воєнному житті – «кіборг» - один з тих, хто «тримав» Донецький міжнародний аеропорт.

Як тільки почалось російське вторгнення  в Україну, Олександр один з перших звернувся до військкомату, і вже 2 березня 2014 року був направлений на військові збори, після чого був мобілізований.  А вже 6 червня він вступив в ряди 93-ї окремої гвардійської механізованої Харківської двічі ордена Червоного Прапора, орденів Суворова і Кутузова бригади. В її складі Олександр пройшов через бої за Авдіївку, Піски, Першотравневе, підступи до Ясиноватої. А з середини серпня 2014 до січня 2015 року він, як й багато інших, утримував оборону донецького аеропорту, шість днів вів бій за метеостанцію аеропорту. Вже під час виходу з-під обстрілів сепаратистів з аеропорту, вивозивши ранених побратимів, Олександр отримав контузію. На щастя, це було єдине поранення за весь його бойовий шлях в зоні АТО. Чого не скажеш про душу… Адже не може не порушити, не поранити той факт, що з сімнадцяти побратимів із взводу Олександра в живих залишилось вісім… Олександр й досі не може знаходитись біля вікна в яскраво освітленому приміщенні - кімната повинна бути зашторена, або сидіти спиною до відчинених дверей. Інакше відчуває себе легкою мішенню для якогось снайпера.

5 березня цього року наш герой був демобілізований. Він знову повертається до довоєнного життя – вдома на нього чекали дружина та донька, суддівська мантія на роботі. Але залишатись осторонь від захисту Батьківщини він не міг – в Україні йде війна. Адже обов’язок чоловіка, справжнього чоловіка – охороняти суверенітет та територіальну цілісність держави.

Так він потрапив до лав Державної прикордонної служби України. Віриться, він передасть набутий воєнний досвід новим побратимам й навчить їх любити Батьківщину так  сильно, як любить її сам.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси