Прикордонник бере участь у тренінгу по підготовці рятувальників ДСНС України

НАЗАД
25 червня 2021 13:20

На базі Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України розпочато проведення другого практичного тренінгу для керівників підрозділів радіаційного та хімічного захисту ДСНС.

Підготовка здійснюється в рамках Проєкту міжнародної технічної допомоги Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Посилення спроможності України щодо реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з небезпечними хімічними речовинами».

Приємно, що серед інструкторів, які навчають рятувальників, є й військовослужбовець Головного центру підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота підполковник Микола Кузнєцов. Він є представником Центру підготовки з протидії розповсюдженню зброї масового знищення. Протягом 2018-2020 років він безпосередньо брав активну участь у впровадженні аналогічного проєкту: «Посилення контролю за транскордонним переміщенням контрольованих та токсичних хімічних речовин через державний кордон України».

Микола Георгійович поділився власним професійним досвідом та розповів учасникам тренінгу про сучасні засоби хімічної розвідки і контролю, засоби індивідуального захисту шкіри та органів дихання, які також є на озброєнні в Держприкордонслужбі.

Участь викладацького складу Державної прикордонної служби України в аналогічних заходах, дає змогу підвищити їх професіоналізм з питань використання відповідного обладнання, обмінятися досвідом і навчальними матеріалами та розширити кругозір щодо міжвідомчої взаємодії внаслідок можливих хімічних та радіаційних аварій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси