Прикордонний DA-40 виявив перевантаження із Росії за допомогою крана у трактор 5 тонн міндобрив

НАЗАД
03 травня 2016 14:00

Як уже повідомлялося, Державна прикордонна служба України в рамках посилення охорони державного кордону активно застосовує прикордонну авіацію для проведення моніторингу.  

Як уже повідомлялося, Державна прикордонна служба України в рамках посилення охорони державного кордону активно застосовує прикордонну авіацію для проведення моніторингу. На службі в небі у постійній готовності перебувають вертольоти Мі-8 та сучасні патрульні літаки DA-40 і DA-42. Зокрема, й ті, які нещодавно були передані Держприкордонслужбі від Міністерства освіти і які не літали протягом трьох років.В результаті активного проведення повітряного моніторингу державного кордону з використанням одного із них учора було виявлено порушення на українсько-російській ділянці кордону.  

Про виявлення правопорушення інформацію з борта літака DA-40 екіпаж терміново передав прикордонникам Харківського загону. Група реагування  відразу вибула  на вказане місце, виявила  й затримала між н. п. Білянка (РФ) та Дерев’янське (Укр.) двох громадян України. Вони за допомогою крана на базі автомобіля «МАЗ» здійснили перенавантаження  мінеральних добрив «Селітра аміачна» в причеп трактора  «Білорус»  з території РФ на територію України і намагались перемістити вглиб країни. На осіб складено матеріали за ст.202  та 204-1  КУпАП, справи скеровано до суду. Вантаж понад 5 тонн селітри передано співробітникам ДФС.

Загалом тільки протягом одного дня співробітники Держприкордонслужби здійснили 3 польотні завдання та розпочали активне проведення повітряного моніторингу державного кордону на ділянках 8 прикордонних загонів в межах Північного, Південного, Східного, Азово-Чорноморського регіональних управлінь, на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, а також обстеження виключної (морської) економічної зони і акваторії Азовського моря.  

Зазначимо в рамках посилення заходів з охорони державного  кордону особлива увага приділяється морській ділянці, а також забезпечено додаткові заходи безпеки на придністровському сегменті. Для прикриття підступів з моря також задіяно 5 тактичних груп  кораблів та катерів морської охорони Державної прикордонної служби України. 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси