Прикордонне відомство веде активну боротьбу щодо протидії корупції на адмінмежі з АР Крим

НАЗАД
25 березня 2015 14:37

Учора під час перевірки порядку несення служби в контрольному пункті в’їзду/виїзду «Чонгар» Бердянського прикордонного загон

Учора під час перевірки порядку несення служби в контрольному пункті в’їзду/виїзду «Чонгар» Бердянського прикордонного загону співробітники внутрішньої безпеки прикордонного відомства виявили факт порушення правил несення прикордонної служби прикордонником, який під час здійснення заходів контролю не провів належного огляду мікроавтобуса на в’їзд з тимчасово окупованої АР Крим.

Це створило передумови для пропуску цього транспортного засобу, скоріш за все, за неправомірну винагороду в розмірі 2500 гривень, представником іншої контрольної служби. За даним фактом правопорушення поінформовано керівництво прикордонного загону та за фактом можливої причетності до протиправної діяльності працівників інших контрольних служб повідомлено відділ БКОЗ УСБУ в Херсонській області.

Це вже далеко не перший випадок, коли Державна прикордонна служба України, в рамках посилення заходів щодо протидії протиправній діяльності серед персоналу виявляє факти зловживання.

Так, з метою виявлення та знищення протиправних схем у службі підрозділи внутрішньої та власної безпеки активно здійснюють оперативні заходи на всіх ділянках кордону в тому числі на адміністративній межі між Херсонською областю та АР Крим. Протягом поточного року на адмінмежі співробітники внутрішньої безпеки здійснили 134 перевірки порядку несення служби на контрольних пунктах через адмінмежу з АР Крим.

За отриманими оперативними даними щодо можливих протиправних дій військовослужбовців та за результатами перевірок оперативно-службової діяльності здійснено 113 інформувань керівництва прикордонних загонів.

За наданою інформацією призначено 38 службових розслідувань та 75 службових перевірок, за результатами яких 139 осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, прийнято рішення про переміщення – 4 військовослужбовців, звільнено – 1 особу, у 5 випадках внесено відомості до ЄРДР стосовно 5 військовослужбовців. Також притягнуто до адміністративної відповідальності два військовослужбовці.

Звертаємо увагу, що курс Державної прикордонної служби України на очищення прикордонного відомства від корупціонерів – незмінний.

У свою чергу Державна прикордонна служба звертається до громадян, які слідують через державний кордон України та адміністративну межу з тимчасово окупованим Кримом, і просить, у разі наявності інформації про неправомірні дії персоналу звертатися за телефоном лінії «Довіра»: (44) 527-63-63. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси