Прикордонне відомство реалізовує кращі практики на шляху до європейського співтовариства

НАЗАД
27 квiтня 2018 13:10

25-27 квітня 2018 року у м. Отвоцк, Республіка Польща, відбулась чергова робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Польщі.

Державна прикордонна служба України продовжує реалізовувати кращі практики на шляху до європейського співтовариства, зокрема 25-27 квітня 2018 року у м. Отвоцк, Республіка Польща, відбулась чергова робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Польщі.

Міжнародний захід відбувся на виконання протокольних домовленостей про обмін інформацією, а також в рамках реалізації завдань, визначених у Концепції інтегрованого управління кордонами.

Під час зустрічі прикордонниками двох країн обговорено стан інформаційної взаємодії, проаналізовано основні загрози прикордонній безпеці, що характерні для спільного державного кордону та підготували прогноз розвитку обстановки.

Прикордонні аналітики зазначили, що основними загрозами на спільній ділянці кордону залишаються незаконне переміщення товарів, перш за все сигарет, автомобілів, бурштину та контрабанда наркотичних речовин. Окремо слід зазначити проблематику так званого «човникового» перетинання державного кордону громадянами України на транспортних засобах іноземної реєстрації з метою продовження строків їх використання в Україні.

Тісна співпраця українських та польських прикордонних аналітиків має давню історію, зокрема польські експерти у 2006 році приймали активну участь у створенні системи аналізу ризиків у Державній прикордонній службі Україні. Завдяки досягнутим домовленостям запроваджено постійний обмін статистичною та аналітичною інформацією,  забезпечено проведення спільних аналітичних досліджень в інтересах зміцнення охорони державних кордонів та комфортного перетинання кордону подорожуючими.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси