Прикордонне відомство покращує умови тримання та перебування правопорушників у відомчих місцях несвободи

НАЗАД
11 лютого 2022 09:53

В умовах постійних спроб нелегальних мігрантів незаконно перетнути кордон України та пандемії COVID-19 прикордонне відомство продовжує вживати заходів, спрямованих на дотримання прав людини та забезпечення базових потреб затриманих порушників кордону.

10 лютого в рамках співпраці в гуманітарній сфері від представників Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України Держприкордонслужба отримала благодійну допомогу для потреб затриманих нелегальних мігрантів.

Так, для дозабезпечення місць несвободи та покращення умов перебування затриманих осіб упродовж часу, необхідного для визначення законності підстав подальшого перебування на території нашої держави, отримано санітарно-гігієнічні засоби індивідуального захисту, теплі ковдри, білизна, антисептики та дезінфікуючі прилади на суму понад 300 тис. грн.

Нагадаємо, що Держприкордонслужба наділена повноваженнями щодо тримання затриманих на державному кордоні осіб у спеціально відведених для цього відомчих місцях несвободи. Наразі таких місць є майже 60, в яких упродовж тільки 2021 року утримувалось понад 1,7 тис правопорушників, з яких 1,6 тис. – іноземці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси