Прикордонна делегація з Латвії відвідала аеропорт «Гостомель», м. Ірпінь та ділянку Чернігівського загону

НАЗАД
11 лютого 2023 13:14

У рамках робочої поїздки в столицю України начальник Державної прикордонної охорони Латвійської Республіки Гунтіс Пуятс побував також в аеропорту «Гостомель», в Ірпені та на ділянці Чернігівського прикордонного загону.

Латвійські прикордонники на власні очі змогли побачити наслідки російського вторгнення в Україну.

Зокрема аеропорт «Гостомель», де на початку повномасштабного вторгнення російських військ, військовослужбовці Держприкордонслужби  спільно з підрозділами ЗСУ відбивали збройний напад окупантів, завдяки відважним діям українських воїнів це дало можливість встояти Києву.

Місто-герой України Ірпінь, в якому до кінця березня 2022 року тривала кривава битва. Захисники України знищили окупантів, які також прагнули прорватися до столиці.

Крім того, іноземні делегати відвідали Чернігівський напрямок звідки Сили оборони України також витіснили загарбників. Латвійські прикордонники побували на позиціях та в розташуванні одного з прикордонних підрозділів Чернігівського загону, бійці якого охороняють кордон під постійними обстрілами з території рф та здійснюють взаємодію з Силами оборони України.

Нагадаємо, що Державна прикордонна охорона Латвійської Республіки надала українським прикордонникам позашляховики Mitsubishi Parejo, транспортні засоби для перевезення службових собак, броньовані шоломи та бронежилети, БПЛА, костюми хімічного захисту та аптечки.

Крім того, у рамках візиту в Україну, латвійські колеги передали прикордонникам 30 приладів нічного бачення. Також найближчим часом планується передача українським прикордонникам генераторів та БПЛА.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси