Президент України вручив прикордонникам сучасну броньовану та спеціальну техніку для виконання бойових завдань в зоні АТО

НАЗАД
14 лютого 2015 17:06

Сьогодні Президент України Петро Порошенко відвідав прикордонників мобільного прикордонного загону, що дислокуються в м. Бортничі під Києвом.

&am

Сьогодні Президент України Петро Порошенко відвідав прикордонників мобільного прикордонного загону, що дислокуються в м. Бортничі під Києвом.

Під час візиту Глава Держави вручив охоронцям рубежу броньовану, спеціальну та інженерну техніку, яка вже найближчими днями буде направлена для посилення прикордонних підрозділів, а також використовуватиметься для виконання завдань з підтримання Мирного Плану у смузі контролю вздовж лінії безпеки. Під час візиту Президент України оглянув нові зразки техніки, яка направлятиметься у зону АТО та інші ділянки державного кордону, ознайомився з їх можливостями та основними тактико-технічними характеристиками. Всього до прикордонних підрозділів буде направлено понад 150 транспортних засобів, серед яких 20 броньованих автомобілів «Кугуар», понад 30 одиниць вантажної та спеціальної техніки для проведення інженерних робіт, реанімаційні автомобілі для евакуації поранених, броньовані патрульні автомобілі, а також понад 30 комплектів тепловізійних пристроїв.

Під час ознайомлення з технікою прикордонники також проінформували Главу Держави про проведені заходи  щодо модернізації техніки та запевнили в  надійності та необхідності використання цієї техніки у зоні проведення антитерористичної операції. Зокрема було зазначено, що сучасні броньовані автомобілі українського виробництва «Кугуар», які почали поступати на озброєння у жовтні, вже вберегли життя 14 охоронцям рубежу.

Більшість броньованих автомобілів та новітнє озброєння отримають прикордонники, які здійснюють заходи щодо недопущення проникнення з неконтрольованих районів Донецької і Луганської областей бойовиків, зброї, вибухівки та засобів терору, а також контроль за переміщенням товарів і вантажів з порушенням встановленого законодавства.

Лише, починаючи з жовтня 2014 року через контрольні пункти в'їзду-виїзду загалом було пропущено 2,7 мільйона осіб та близько 1 мільйона транспортних засобів. За результатами перевірок затримано 71 правопорушника, виявлено та вилучено 13 одиниць зброї, 600 боєприпасів, з них 267 гранат, понад 9 кг наркотичних речовин. Припинено незаконне переміщення через лінію розмежування 13,5 тисяч тонн вугілля, 443 тонн металобрухту, 310 тонн ПММ, майже 100 тисяч пачок сигарет, 72 тисяч літрів спиртних напоїв.

Таким чином вручена Президентом України новітня техніка дозволить ще більше підвищити ефективність виконання прикордонниками завдань з охорони і оборони державного кордону.

Наприкінці заходу Глава Держави вручив 11 прикордонникам, які брали участь в АТО, державні нагороди. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси