Президент України відвідав Навчальний центр Держприкордонслужби

НАЗАД
20 жовтня 2014 10:31

Сьогодні під час робочої поїздки Черкаською областю Президент України Петро Порошенко відвідав Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України в м. Черкасах (смт.Орш

Сьогодні під час робочої поїздки Черкаською областю Президент України Петро Порошенко відвідав Навчальний центр підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України в м. Черкасах (смт.Оршанець).

Під час перебування у Навчальному центрі Президент вручив прикордонникам державні нагороди. Зокрема, Глава держави нагородив  сержанта Андрія Марченка, який  брав участь у бойових зіткненнях в зоні АТО, майора Андрія Момотова, завдяки діям якого було неодноразово відбито спроби нападу терористів на прикордонників. З рук Президента нагороду отримав також підполковник Юрій Цехмейструк, який, не зважаючи на поранення, продовжив керувати своїм підрозділом і забезпечив зв’язок органу управління з артилерійської батареєю, завдяки чому терористам була дана достойна відсіч.

Присутні вшанували пам'ять 60 прикордонників, які загинули під час виконання бойових завдань у зоні антитерористичної операції, хвилиною мовчання. Серед них - 12 військовослужбовців Центру, у тому числі генерал-майор Ігор Момот, ім'я якого Президент присвоїв цьому навчальному закладу 7 жовтня.  

Під час свого виступу Президент України Петро Порошенко наголосив, що «українські прикордонники боронять не лише ділянку на українсько-російському кордоні, а й східний кордон всієї Європи, східну межу свободи і демократії».

Петро Порошенко подарував Центру 6 броньованих автомобілів і дві вантажівки та додав, що «з такою технікою наші бійці мають лише перемагати».

Також Президент України відзначив, що відновлення українського контролю за державним кордоном України є одним з ключових моментів Мирного плану та Мінського протоколу. "На Державну прикордонну службу буде покладене одне з найважливіших завдань в її історії – разом з міжнародними спостерігачами з ОБСЄ відновити контроль за всією лінією державного кордону у найбільш проблемних пунктах на українсько-російському кордоні", - сказав Президент.

Глава Держави також оглянув Навчальний центр та високо оцінив якість підготовки спеціалістів Навчальним центром підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби. "Я вражений оперативністю, з якою ваш центр перепрофілювався на підготовку спеціалістів військового профілю – артилеристів, зенітників, снайперів, навідників-операторів БТР. Надалі підготовка за цими спеціальностями має стати обов'язковою для всіх", - зазначив він.

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси