Президент вручив ордени «Золота Зірка» рідним загиблих українських захисників

НАЗАД
30 серпня 2022 09:45

У Білій залі Героїв України в Маріїнському палаці Володимир Зеленський передав ордени «Золота Зірка» членам родин воїнів, удостоєних звання Героя України посмертно.

Церемонія вручення найвищих нагород України відбулася у День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Серед родичів полеглих воїнів «Золоту Зірку» з рук Верховного Головнокомандувача ЗСУ отримала сім’я полковника-прикордонника Віталія Кучерявого, а також майбутня офіцерка Держприкордонслужби Діана Васильєва разом з мамою та молодшим братом.

На початку березня 2022 року військовослужбовці відділу прикордонної служби «Щастя» на чолі з командиром спільно з підрозділами ЗСУ та Національної гвардії виявили спробу прориву противника через позиції прикордонників на околиці міста Рубіжного Луганської області. Прицільним вогнем прикордонники зв’язали сили росіян та змусили відступити. У бою було знищено живу силу й техніку противника. 13 березня 2022 року загін Віталія Кучерявого вступив у бій з піхотою окупанта на околицях села Стара Краснянка на Луганщині. Не змігши прорватися через лінію оборони прикордонників, росіяни застосували артилерію. Віталій Кучерявий загинув на полі бою внаслідок вибуху ворожого снаряда. Цього місяця йому мало виповнитися 33 роки.

Указом Президента України Віталію Кучерявому №252/2022 присвоєне звання Герой України. Найвищу державну нагороду Володимир Зеленський передав дружині Героя та 6-річному сину.

Курсантка Національної академії Держприкордонслужби України Діана Васильєва також втратила батька у березні цього року. Дмитро Васильєв служив у 19 окремій ракетній бригаді «Святої Варвари», де пройшов шлях від лейтенанта до, командира дивізіону. Саме за батька – справжнього офіцера, учасника АТО/ООС – донька вирішила поповнити лави захисників України. 18 березня 2022 року під час виконання бойового завдання у Запорізькій області, внаслідок ракетного обстрілу підполковник Васильєв отримав численні поранення. На жаль, наступного дня серце Героя зупинилося. Йому було 44 роки. Батьківську «Золоту Зірку» разом з Діаною з рук Президента отримали її мама та молодший брат.

У церемонії вшанування Героїв також взяли участь: секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, т. в. о. голови Служби безпеки України Василь Малюк.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси