Президент України Петро Порошенко вручив державні нагороди українським воїнам, серед яких троє прикордонників

НАЗАД
14 жовтня 2016 14:21

Сьогодні Президент України Петро Порошенко вручив військовослужбовцям державні нагороди під час урочистостей з нагоди Дня захисника України.

Сьогодні Президент України Петро Порошенко вручив військовослужбовцям державні нагороди під час урочистостей з нагоди Дня захисника України.

Троє військових ЗСУ були удостоєні звання Герой України, двоє з яких – посмертно.

Крім того, в цей день з рук Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України нагороди отримали декілька десятків українських воїнів, серед яких троє військовослужбовців Державної прикордонної служби України. Двоє були відзначені орденами «За мужність» III ступеня, ще один медаллю «За військову службу Україні».

Зокрема орденом «За мужність» нагороджений старшина Ігор Зубок. Він мужньо та самовіддано виконував бойові та службові обов’язки на одній із найнебезпечніших ділянок відповідальності Краматорського прикордонного загону. Під час артилерійських обстрілів, у тому числі і з важкого озброєння, прикордонник неодноразово здійснював та організовував укриття особового складу й оборону позицій від атак противника. Крім того, він надавав допомогу місцевому населенню в ліквідації наслідків обстрілів.

Всього у відповідності до Указу №442/2016 високими державними нагородами відзначено 265 воїнів української армії та інших силових структур, які проявили мужність та героїзм в боях за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Серед них нагород удостоєні 11 прикордонників.

Крім того, до Дня захисника України 21 прикордонник був нагороджений відзнаками Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, ще 265 отримали відомчі відзнаки.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси