Президент України дав офіційний старт навчанням Rapid Trident – 2020

НАЗАД
17 вересня 2020 17:07

Досягнення миру на Донбасі, повернення всіх українських громадян та всіх територій є й буде пріоритетом. Україна прагне миру на сході й робить для цього все від неї залежне.

Про це Президент України заявив на урочистому відкритті міжнародних навчань Rapid Trident – 2020, які розпочалися у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного.

«Так само моїм пріоритетом є сучасна, оснащена та боєздатна українська армія. Адже саме вона – наша армія – зможе бути гарантом подальшої безпеки, мирного сну громадян та вільного розвитку незалежної України», – додав Глава держави.

Одним із механізмів адекватної реакції на виклики сучасності Президент назвав інтеграцію України в НАТО й нагадав, що на початку тижня він затвердив Стратегію національної безпеки України, згідно з якою членство в НАТО є стратегічним курсом держави.

Ці навчання – не лише черговий етап удосконалення військової майстерності, а й важливий крок на шляху до євроатлантичної інтеграції нашої держави, адже вони посилять оперативні можливості наших військ, покращать рівень взаємосумісності між підрозділами та штабами Збройних сил України, США та інших членів і партнерів НАТО, повідомляє https://president.gov.ua

На урочистостях з нагоди офіційного початку навчань був присутній Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко.

Цьогоріч на Rapid Trident Державну прикордонну службу України представлятиме прикордонна комендатура швидкого реагування «ШКВАЛ» Кінологічного навчального центру, яка вже вдруге бере участь у навчаннях.

Голова Держприкордонслужби України, після участі в офіційних заходах, відвідав польовий базовий табір де розміщений зведений підрозділ Державної прикордонної служби України. Сергій Дейнеко акцентував увагу учасників навчань на тому, щоб отримані практичні навички обов’язково застосовувались у майбутньому під час виконання оперативно-службових завдань з охорони та захисту Державного кордону України.

За сценарієм навчань прикордонники разом з іноземними партнерами охоронятимуть території країни, яку намагатиметься окупувати країна-агресор. Спецпризначенці впродовж двох тижнів будуть тренуватися протидіяти тероризму та зможуть обмінятися досвідом проведення воєнних операцій, набутим під час участі в АТО, зокрема діями під час проведення протидиверсійних та антитерористичних операцій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси