Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній завітав на Луганщину

НАЗАД
18 листопада 2021 11:08

Учора до Сєвєродонецька завітав Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Київський і Всієї України Епіфаній.

Головною метою візиту стало освячення Хреста та закладення пам’ятної капсули у фундамент храму, який буде збудований у місті.

Благословенна грамота закладається в капсулу і замуровується для нащадків у фундаментну частину майбутнього кафедрального собору преподобного Сергія Радонежзького Православної Церкви України з благословення Блаженнішого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України та Преосвященнішого Лаврентія, Єпископа Луганського і Старобільського.

До закладання капсули долучились начальник Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса полковник Юрій Петрів, керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, керівник міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк, керівники силових структур області та мешканці міста.

«Відбулось освячення місця побудови нового храму Православної Церкви України. Це перший храм на цій землі, який неодмінно з часом постане», – промовив Блаженніший Епіфаній.

В історичній грамоті зазначено, що цей кафедральний собор, який буде зведено у Сєвєродонецьку, стане священним місцем пам’яті військовослужбовців Державної прикордонної служби України, воїнів ЗСУ, воїнів-нацгвардійців та воїнів-добровольців, що поклали своє життя за нашу свободу та суверенітет і місцем подяки тим, хто стоїть на сторожі незалежності Держави України.

Також у рамках візиту Блаженніший Митрополит Епіфаній разом з керівником Луганського прикордонного загону полковником Юрієм Петрівим, головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм, керівниками силових структур області та представниками громадських організацій поклали квіти до пам’ятника генерала-майора Олександра Радієвського.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси