Представники УВКБ ООН та МОМ провели тренінги для прикордонників

НАЗАД
01 вересня 2023 13:55

Держприкордонслужба України за підтримки міжнародних партнерів продовжує формувати механізми прикордонної безпеки, які відповідають європейським цінностям та стандартам.

Упродовж серпня для прикордонників підрозділів Західного кордону представники Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців спільно з Міжнародною організацією з міграції провели тренінги по протидії торгівлі людьми.

Інспектори прикордонного контролю, які безпосередньо залучаються до несення служби в пунктах пропуску, а також персонал оперативних підрозділів, котрі брали участь у тренінгах, визначили основні ризики та обговорили існуючі тенденції у сфері протидії сучасній формі рабства. Зазначимо, що в умовах сьогодення кількість потерпілих від торгівлі людьми збільшилася.

Задля підвищення ефективності ідентифікації та виявлення потенційних жертв цього виду протиправної діяльності на кордонах країни, учасники тренінгу розглянули найбільш типові схеми й механізми, розібрали різні ситуації, що можуть трапитися на шляхах міжнародного сполучення.

Крім того, на тренінгах йшлося й про виявлення на кордоні дітей, які перебувають у зоні ризику, включаючи дітей без супроводу та розлучених з сім'єю.

Для прикордонників такого роду навчання завжди є важливими та актуальними. 

Держприкордонслужба України дякує УВКБ ООН, МОМ та усім міжнародним партнерам за співпрацю!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси