Представники у справах іноземців прикордонних відомств України та Польщі обговорили посилення зусиль у протидії нелегальній міграції

НАЗАД
24 жовтня 2018 13:37

Днями у Львові пройшла двостороння зустріч керівників підрозділів у справах іноземців та адміністративного провадження прикордонних відомств України та Республіки Польща.

Захід у першу чергу організовано з метою налагодження взаємодії у сфері протидії адміністративним правопорушенням на українсько-польському кордоні та визначення основних напрямів її розвитку на 2019-2020 роки. Окремим важливим питанням для обговорення стало спільне посилення зусиль у протидії нелегальній міграції.

На початку зустрічі Сторони розглянули обстановку на спільному кордоні, проаналізували та обмінялись інформацією про результати діяльності у сфері роботи з іноземцями-правопорушниками. Начальник управління у справах іноземців та адмінпровадження Адміністрації Держприкордонслужби Петро Криса і директор управління у справах іноземців Головної Комендатури Прикордонної варти Польщі Анджей Якубашек визнали, що загальна ситуація на кордоні є динамічною, але контрольованою, а нелегальна міграція залишається однією з основних загроз стосовно прикордонної безпеки.

Також представники делегацій обмінялись досвідом щодо організації та здійснення роботи з іноземцями, які порушують чинне прикордонне та міграційне законодавство обох країн. Після обговорення кращих світових практик та методів роботи з країнами міграційного ризику, польські колеги анонсували майбутні зміни до нормативних документів у сфері ідентифікації й повернені іноземних правопорушників до країн походження.

Крім того, Сторони акцентували увагу на важливості налагодження тісної співпраці у сфері протидії адміністративним правопорушенням на українсько-польському кордоні для забезпечення прикордонної безпеки та підписали протокол зустрічі. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси