Представники прикордонних відомств України та Білорусі обговорили розвиток, взаємодію та перспективи Служб

НАЗАД
02 березня 2018 11:34

Учора у Києві відбулася робоча зустріч заступників Головних Прикордонних Уповноважених України та Республіки Білорусь генерал-лейтенанта Василя Серватюка і генерал-майора Ігоря Буткевича.

Учора у Києві відбулася робоча зустріч заступників Головних Прикордонних Уповноважених України та Республіки Білорусь генерал-лейтенанта Василя Серватюка і генерал-майора Ігоря Буткевича.

На початку зустрічі сторони обмінялися інформацією про розвиток прикордонних відомств обох країн в контексті вдосконалення механізмів з охорони державного кордону, процедур прикордонного контролю, а також оперативної складової з метою забезпечення адекватного реагування на сучасні загрози та ризики прикордонній безпеці на ділянці державного кордону, що спільно охороняється.

Представники делегацій двох країн представили короткі огляди за підсумками охорони спільної ділянки державного кордону в 2017 році й визначили, що особливу увагу в поточному році 2018 році слід приділити таким питанням, як недопущення створення каналів незаконної міграції, переміщення наркотичних засобів та прекурсорів, зброї, боєприпасів, вибухових речовин та протидії переміщенню через державний кордонконтрабандних товарів.

Також були вирішено активізувати взаємодію в пунктах пропуску, особливо на період підготовки та проведення Чемпіонату світу з футболу FIFA – 2018 (РФ) та фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА 2018 у Києві внаслідок прогнозованого збільшення інтенсивності прикордонного руху.

Крім того, керівники делегацій обговорили результати функціонування Пілотного контактного пункту «Житомир – Пінськ» та визнали доцільність максимального використання його можливостей в інтересах охорони спільної ділянки державного кордону.

Підсумовуючи результати зустрічі сторони погодилися, що взаємодія органів знаходиться на рівні, який забезпечує реалізацію спільних заходів з охорони спільної ділянки державного кордону та виконання вимог міжнародних договорів та визнали доцільність продовження практики проведення узгоджених заходів з протидії транскордонній злочинності та іншим видам протиправної діяльності на спільній ділянці державного кордону.

На завершення зустрічі генерал-лейтенант Василь Серватюк і генерал-майор Ігор Буткевич підписали спільний протокол зустрічі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси