Представники Національної академії Держприкордонслужби долучилися до вебінару з гендерних питань

НАЗАД
15 листопада 2023 11:19

Представники Національної академії Держприкордонслужби ім. Б.Хмельницького взяли участь в онлайн вебінарі на тему «Гендерні перспективи в Сахельському регіоні».

Захід організований Офісом радника з гендерних питань Міжнародного військового штабу НАТО в рамках серії регіональних вебінарів у контексті Стратегічної концепції Північноатлантичного Альянсу. Метою вебінару було обговорення актуальних питань та обмін досвідом щодо гендерних перспектив у країнах Сахельського регіону.

Спікерами заходу стали директорка Африканської програми Королівського інституту міжнародних відносин «Егмонт» Ніна Вілен, офіцер португальської армії, колишній радник з гендерних питань у Центральноафриканській Республіці Самуель Жезус та представник Європейської служби зовнішньої діяльності Філіп ван Амерсфоорт.

Учасники заходу обговорили питання консолідації дій міжнародних організацій, органів влади та громадянського суспільства з урахуванням потреб населення в умовах військового конфлікту. Також присутні розглянули обов’язковий механізм протидії дискримінації та сексуальним домаганням у військовому середовищі.

Особливу увагу спікери акцентували на важливості розуміння цінностей, прав і свобод людини, що забезпечуються та захищаються на основі принципів рівності та недискримінації для жінок і чоловіків.

Крім того, міжнародні експерти поділилися з присутніми досвідом щодо запровадження гендерного мейнстримінгу в Сахельському регіоні в контексті співпраці НАТО з партнерами для подолання спільних загроз і викликів у галузі безпеки.

Учасники та учасниці заходу мали можливість обмінятися думками, обговорити актуальні проблеми з даної тематики, а також отримати новий досвід і знання.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси