Представники Консультативної Місії ЄС побували у Західному регіональному управлінні

НАЗАД
21 грудня 2021 14:53

У контексті міграційного загострення на польсько-білоруському кордоні обговорили питання готовності прикордонників до дій у кризових ситуаціях та взаємодії з іншими військовими формуваннями і правоохоронними органами.

У рамках взаємодії та розвитку міжнародної співпраці між Державною прикордонною службою України і EUAM сьогодні до Західного регіонального управління з ознайомчим візитом завітав Йозеф Орескі - старший радник з питань інтегрованого управління кордонами Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України.

Керівник управління Віктор Бабюк ознайомив гостя зі структурою та завданнями органу в системі охорони державного кордону України, а також основними напрямками протидії протиправній діяльності.

У ході зустрічі обговорювалися питання поточної та майбутньої співпраці на 2022 рік в інтересах надійної охорони державного кордону на ділянці відповідальності Західного регіонального управління.

Зокрема, у контексті міграційного загострення на польсько-білоруському кордоні обговорили питання готовності прикордонників до дій у кризових ситуаціях та взаємодії з іншими військовими формуваннями і правоохоронними органами.

Також було розглянуто можливості щодо організації та проведення у наступному році тренінгів персоналу підрозділів охорони кордону з протидії масовим заворушенням, у тому числі з урахуванням досвіду прикордонників європейських країн.

Крім того, представники Місії та Західного управління обговорили можливі шляхи вдосконалення протидії т.зв. «повітряній контрабанді», яку правопорушники здійснюють з використанням безпілотних літальних апаратів та малої авіації.

На завершення візиту Йозеф Орескі та Віктор Бабюк подякували один одному за співпрацю та домовилися про наступну зустріч.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси