Представники Держприкордонслужби взяли участь у відкритті Платформи гендерної рівності з питань безпеки та управління кордонами

НАЗАД
27 травня 2016 08:55

У період з 17 по 19 травня 2016 року у м. Гельсінкі, Фінляндія, представники Державної прикордонної служби України взяли участь у відкритті Платформи генд

У період з 17 по 19 травня 2016 року у м. Гельсінкі, Фінляндія, представники Державної прикордонної служби України взяли участь у відкритті Платформи гендерної рівності для національних відомств з питань безпеки та управління кордонами країн-учасниць ОБСЄ як першого заходу в рамках започаткування проекту «Програма жіночого лідерства та розширення прав і свобод жінок».

Міжнародний захід спрямований на зміцнення потенціалу держав – учасниць ОБСЄ шляхом розробки механізму, який сприятиме досягненню гендерної рівності в національних відомствах з питань безпеки та управління кордонами на всіх рівнях.

Відкриття Платформи гендерної рівності було організовано Департаментом протидії загрозам Секретаріату ОБСЄ у співпраці з навчальним закладом Державної митної служби Фінляндії та за участі представників прикордонних та митних відомств Швеції, Фінляндії, України, Македонії, Чорногорії, Грузії, Молдови, Румунії, Албанії, а також із залученням експертів Місії EUBAM, Європейської Мережі жінок-поліцейських, Служби безпеки та протекторату Ватикану, Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ та Університету Monash(Австралія).

Під час дводенної зустрічі офіційні національні координатори від країн-учасниць ОБСЄ проаналізували сучасний стан гендерної політики у сфері прикордонної безпеки та управління, ознайомилися з основними завданнями та ініціативами майбутнього проекту, спрямованими на убезпечення збільшення ролі жінки в секторі безпеки, а також обговорили взаємозв'язок між розвитком гендерної політики та належним рівнем управління у сфері прикордонної безпеки.

Під час своїх виступів представниці від України  наголосили на тому, що у Державній прикордонній службі України впроваджена і ефективно діє система реалізації державної політики рівних прав та можливостей чоловіків і жінок в умовах військової служби та правоохоронної діяльності.

Адміністрацією Держприкордонслужби України постійно вживаються необхідні  організаційно-розпорядчі та практичні заходи для рівномірного та пропорційного використання всіх категорій військовослужбовців на посадах, не залежно від статі, відповідно до освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки, професійної майстерності, особистих якостей та набутого досвіду у підрозділах Держприкордонслужби.

Водночас увагу учасників було акцентовано на тому, що вперше за історію існування Державної прикордонної служби України посаду директора Департаменту персоналу обійняла жінка-офіцер.

Обов’язковим також було згадування про те, що у межах компетенції прикордонним відомством України реалізовується Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека”.

Учасники домовилися продовжити діяльність із вивчення найкращих передових практик та ефективних елементів запровадження гендерної політики у сфері безпеки кордонів, а також розробити в найближчій перспективі конкретний механізм імплементації принципу гендерної рівності в національних відомствах з питань безпеки та управління кордонами на всіх рівнях.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси