Представники Держприкордонслужби взяли участь в нараді Мережі національних координаторів ОБСЄ з питань прикордонної безпеки

НАЗАД
06 квiтня 2017 09:58

Нещодавно у м. Відень (Австрія) делегація Державної прикордонної служби України взяла участь в 11-й щорічній нараді Мережі національних координаторів ОБСЄ з питань прикордонної безпеки та прикордонного контролю, що відбулася в Секретаріаті ОБСЄ.

Нещодавно у м. Відень (Австрія) делегація Державної прикордонної служби України взяла участь в 11-й щорічній нараді Мережі національних координаторів ОБСЄ з питань прикордонної безпеки та прикордонного контролю, що відбулася в Секретаріаті ОБСЄ.  

Метою зустрічі національних координаторів 57 держав – учасниць ОБСЄ було проведення аналізу механізмів співробітництва в регіоні ОБСЄ з метою вивчення їх ефективності реагування на постійно зростаючі та потенційні виклики і загрози прикордонній безпеці.  Зазначені заходи дозволять вдосконалити співробітництво між відомствами та службами, задіяними у сфері прикордонної безпеки, в контексті реалізації Концепції ОБСЄ з питань безпеки кордонів та прикордонного режиму.

Під час пленарного засідання щодо обговорення виникаючих загроз та ризиків прикордонній безпеці Національний координатор ОБСЄ від України старший офіцер управління міжнародного співробітництва Адміністрації Держприкордонслужби України Ольга Деркач виступила із презентацією на тему «Боротьба з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин на державному кордоні України в сучасних умовах обстановки».

Під час виступу було наголошено, що враховуючи військово-політичну ситуацію в Україні та нові вектори загроз прикордонній безпеці, особливо на східній ділянці державного кордону України, посилення питань національної та регіональної прикордонної безпеки є надзвичайно важливими та актуальними. Саме тому взаємодовіра і консолідація спільних зусиль в регіоні можуть забезпечити ефективну протидію постійно зростаючим сучасним загрозам. В цьому контексті учасників засідання було ознайомлено з положеннями концепції потенційного спільного із Секретаріатом ОБСЄ проекту з питань боротьби з незаконним обігом зброї через державний кордон України.

Водночас було наголошено, що спільний з ОБСЄ проект підвищить національний потенціал правоохоронних органів України в сфері протидії незаконному переміщенню зброї через державний кордон та підтвердить готовність України імплементувати кращі міжнародні передові практики.

Окремо, за дорученням заступника Міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Анастасії Дєєвої  представник Держприкордонслужби презентувала аудиторії інформацію щодо запровадження гендерного підходу в реформуванні правоохоронних органів України, а саме дотримання принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в Міністерстві внутрішніх справ України загалом, та розвитку гендерної політики в Державній прикордонній службі України зокрема.

Під час роботи групи з питань протидії незаконного переміщення через кордон культурних цінностей українська сторона продемонструвала присутнім у якості передового досвіду результати проведення спецоперації 2016 року щодо виявлення в 1,5 кілометрах від українсько-молдовського кордону обладнаного схрону із 17 полотнами всесвітньо відомих італійських художників епохи Ренесансу, що були викрадені у листопаді 2015 року з італійського музею «Кастельвеккьо» міста Верони.

Участь української делегації в щорічній нараді Мережі національних координаторів ОБСЄ з питань прикордонної безпеки та прикордонного контролю продемонструвала налаштованість України до виконання зобов’язань з питань забезпечення регіональної прикордонної безпеки.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси