Представники Держприкордонслужби взяли участь у вебінарі з запобігання корупції

НАЗАД
06 вересня 2023 10:55

Днями за підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні фахівці Державної прикордонної служби взяли участь у навчальному тренінгу з запобігання корупції.

Своїм досвідом у цій сфері поділилися представники Служби охорони державного кордону Литовської Республіки.

Зокрема у заході, який відбувся в онлайн-форматі, взяв участь начальник управління імунітету Служби охорони державного кордону при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки підполковник Евальдас Скірмантас та профільні представники відомства країни.

Литовські колеги поділилися практичним досвідом Служби охорони державного кордону Литовської Республіки у сфері запобігання корупції, а також відповілии на низку питань, які виникли під час спілкування.

В ході тренінгу учасників ознайомили з основними напрямами діяльності Європейського Союзу в застосуванні превентивних заходів у протидії корупції та впровадження їх у практичну діяльність відповідних органів та підрозділів.  

Серед іншого йшлося про міжнародні стандарти і практику протидії корупції, зокрема антикорупційну політику Європейського Союзу. Обговорювалися заходи з виявлення й запобігання корупції, антикорупційне виховання та освіта, форми прояву корупції у відомчих підрозділах, дисципліна та виконання, принципи й стандарти професійної етики, узгодженість і підзвітність суспільству тощо. Також однією з цілей заходу було надання підтримки, спрямованої на вдосконалення заходів запобігання корупції, що застосовуються Держприкордонслужбою.

За результатами вебінару учасники поглибили свої знання про заходи/інструменти/практики запобігання корупції, які застосовуються в Службі охорони державного кордону Литовської Республіки та домовились про подальшу співпрацю й обмін досвідом.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси