Представники Держприкордонслужби взяли участь у Міжнародній конференції «Урядування у секторі безпеки і оборони: роль інститутів Омбудсмана»

НАЗАД
30 листопада 2016 14:06

Представники Державної прикордонної служби України 29-30 листопада 2016 року взяли участь у п’ятій Міжнародній конференції «Урядування у секторі безпеки і оборони: роль інститутів Омбудсмана», що була організована Центром Разумкова спільно із Женевським ц

Представники Державної прикордонної служби України 29-30 листопада 2016 року взяли участь у п’ятій Міжнародній конференції «Урядування у секторі безпеки і оборони: роль інститутів Омбудсмана», що була організована Центром Разумкова спільно із Женевським центром демократичного контролю над збройними силами (DCAF).

Міжнародна конференція присвячена обговоренню ролі незалежних наглядових інституцій у моніторингу процесів формування та реалізації безпекової політики  в умовах сучасних викликів урядуванню в секторі безпеки і оборони України.

До участі у дискусії були запрошені державні та міжнародні експерти, парламентарі, урядовці, сектор безпеки, правозахисники, громадянське суспільство та представники інститутів Омбудсмана.

Міжнародну конференцію урочисто відкрила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська. Під час виступу Омбудсман наголосила, що в Україні зростає рівень суспільного інтересу до проблем захисту людини, у зв’язку із цим необхідним є розвиток спроможностей інституту, вдосконалення нормативно-правової бази, впровадження нових методів діяльності, які б відповідали сучасним викликам.

Учасники конференції розглянули формати взаємодії між інститутами Омбудсмана, сектором безпеки та громадянським суспільством України та обговорили пропозиції стосовно створення нових спеціалізованих підрозділів інституту Омбудсмана з урахуванням міжнародного досвіду.

Під час дискусії директор Департаменту аналізу та оцінки ризиків Адміністрації Держприкордонслужби України Леонід Баран наголосив, що прикордонне відомство готове та відкрите до обговорення пропозицій щодо створення нових Омбудс-інститутів у структурах сектору безпеки і оборони України.

За результатами конференції, організатори підготують рекомендації щодо консолідації та підсилення ролі інституту Омбудсмана в Україні у коротко- та середньостроковій перспективі.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси