Представники Держприкордонслужби взяли участь у ІХ Міжнародній конференції «Реформи Сектору Безпеки України: здобутки, уроки та плани на перспективу»

НАЗАД
11 жовтня 2017 14:12

Представники Державної прикордонної служби України 10-11 жовтня 2017 року, на запрошення Українського центру економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова, взяли участь у ІХ Міжнародній конференції «Реформи Сектору Безпеки України: здобутки, уроки

Представники Державної прикордонної служби України 10-11 жовтня 2017 року, на запрошення Українського центру економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова, взяли участь у ІХ Міжнародній конференції «Реформи Сектору Безпеки України: здобутки, уроки та плани на перспективу».

Конференція стала підсумковим публічним заходом дворічного проекту Центру Разумкова з Женевським центром демократичного контролю над збройними силами (DCAF) за фінансування Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів «Моніторинг викликів урядуванню у секторі безпеки України».

Учасники цього міжнародного форуму мали змогу об’єктивно оцінити досягнуті результати реформування сектору безпеки, звірити їх із задекларованими три роки тому стратегічними цілями, ідентифікувати найбільш проблемні аспекти та запропонувати можливі шляхи їх вирішення.

Ключовими засадами конференції стали висновки, які підтверджують, що Україна в надзвичайно складних, кризових умовах досягла суттєвого прогресу у зміцненні національних оборонних спроможностей та розвитку системи забезпечення національної безпеки. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям держави та суспільства, а також безпрецедентному рівню зовнішньої підтримки з боку західних держав, міжнародних структур і недержавних організацій.

Зазначимо, що серед близько 100 учасників конференції в сесійних засіданнях взяли участь: Філіпп Флурі – заступник директора DCAF, Олександр Литвиненко – заступник Секретаря РНБО України, Яп Фредерікс – тимчасово повірений у справах, Посольство Королівства Нідерландів, Барбора Маронкова – директор Центру інформації і документації НАТО в Україні, Віктор Мусіяка – науковий консультант Центру Разумкова, Кястутіс Ланчінскас – голова Консультативної місії ЄС в Україні, а також представники Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, профільних міністерств та інших органів державної влади.

За результатами конференції організатори підготують рекомендації стосовно потреб сектору безпеки в розвитку необхідних спроможностей з урахуванням ключових викликів та пріоритетних реформ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси