Представники Держприкордонслужби успішно завершили Міжнародний навчальний курс з безпеки та управління кордонами

НАЗАД
11 квiтня 2017 09:41

Нещодавно представники Державної прикордонної служби України успішно завершили третій модуль розширеного, інтерактивного, дистанційного Міжнародного навчального курсу з безпеки та управління кордонами для вищого керівництва під назвою «Сучасні виклики без

Нещодавно представники Державної прикордонної служби України успішно завершили третій модуль розширеного, інтерактивного, дистанційного Міжнародного навчального курсу з безпеки та управління кордонами для вищого керівництва під назвою «Сучасні виклики безпеки та управління кордонами», який проводився у період з 27 березня по 8 квітня 2017 року.

Двотижневий інтенсивний курс навчань третього модулю «Передовий досвід у сфері забезпечення безпеки державних кордонів» проходив на базі Навчального центру Прикордонної варти Республіки Польща у м. Кентшин.

Повний річний курс навчання – є унікальною програмою, розробленою і спільно опрацьованою Прикордонним коледжем ОБСЄ для керівного складу (BMSC) та Женевським центром демократичного контролю над Збройними силами (DCAF), за всеохоплюючої підтримки Секретаріату ОБСЄ.

Третій модуль став завершальною фазою електронного дистанційного навчання за програмою Коледжу ОБСЄ з управління кордонами, під час якого учасники курсу ознайомилися із прикладами оціночних систем прикордонної безпеки та основними моделями аналізу ризиків і  загроз прикордонній безпеці. 

Під час занять представники середньої та керівної ланок прикордонних, митних та міграційних відомств Австралії, Боснії та Герцеговини, Грузії, Литви, Республіки Молдова, Республіки Польща, Португалії, Таджикистану, Тунісу і України здійснили два ознайомчі візити на ділянку відповідальності Вармінсько-Мазурського прикордонного загону Прикордонної варти Республіка Польща.

Також учасники вивчили порядок організації оцінки прикордонної безпеки  держави на основі комплексного інтегрованого управління кордонами, самостійно розробили оціночну систему та підготували доповідь за результатами комплексної перевірки Шенгенського типу системи охорони  держаного кордону Республіки Польща.

Наразі перед учасниками курсу стоїть завдання підготувати курсові роботи за тематикою прикордонної безпеки, захист яких заплановано на червень 2017 року. Передбачається, що результати проектів можна буде імплементувати на практиці у сфері забезпечення безпеки кордонів 57 держав-членів ОБСЄ та 11 партнерів по співробітництву.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси