Представники Держприкордонслужби України взяли участь у засіданні Старших посадових осіб Будапештського процесу

НАЗАД
23 квiтня 2018 12:52

Минулого тижня делегація Державної прикордонної служби України взяла участь у черговому засіданні Старших посадових осіб Будапештського процесу, що проходило в м. Стамбул, Туреччина.

Минулого тижня делегація Державної прикордонної служби України взяла участь у черговому засіданні Старших посадових осіб Будапештського процесу, що проходило в м. Стамбул, Туреччина.

Міжнародний захід у форматі підготовчої зустрічі до 6-ї Міністерської конференції Будапештського процесу був організований Секретаріатом Будапештського процесу Міжнародного центру розвитку міграційної політики (ICMPD) за всебічної підтримки Уряду Туреччини та Уряду Угорщини.

Багатолітній досвід співпраці у форматі засідань Будапештського процесу підтверджує той факт, що Будапештський процес є успішним інструментом, який сприяє міжурядовим дискусіям з питань міграції та укріплення міжнародного співробітництва в міграційній сфері.

Метою засідання стало обговорення можливостей посилення функціональності Партнерства з питань міграції в регіоні Шовкового шляху щодо превенції масовим переміщенням біженців та потоків нерегулярної міграції. В рамках підготовки до 6-ї Міністерської конференції Будапештського процесу, що відбудеться у жовтні 2018 року, учасники продовжили активну роботу над проектами Міністерської Декларації та Заклику до дій у зв’язку з масовим переміщенням біженців та мігрантів в межах «Партнерства з питань міграції в регіоні Шовкового шляху».

Застосовуючи партнерський підхід, що є основою діяльності Будапештського процесу та водночас інструментом міжнародного співробітництва у сфері державного управління міграцією, до участі у заході були запрошені представники від 36 держав-учасниць Будапештського процесу, комісари Європейської Комісії, представники Міжнародної організації міграції, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Агенції FRONTEX, Організації економічного співробітництва в регіоні Чорного моря (BSEC) та Європейської служби зовнішньополітичної діяльності (EEAS).

Також в рамках засідання керівництво Міжнародного центру розвитку міграційної політики підтвердило готовність щодо розвитку подальшої двосторонньої співпраці з Державною прикордонною службою України у сфері боротьби та протидії незаконній міграції та торгівлі людьми.

Враховуючи те, що сучасна міграційна ситуація в регіоні Шовкового шляху вимагає більшої політичної рішучості та нових цілеспрямованих ініціатив і ресурсів для реалізації короткотермінових та довгострокових перспектив Партнерства з питань міграції, учасники засідання погодилися опрацювати найближчим часом пропозиції до проекту Заклику до дій у зв’язку з масовим переміщенням біженців та мігрантів, що буде підписаний міністрами держав-учасниць Будапештського проекту.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси