Представники Держприкордонслужби України взяли участь у засіданні Робочої групи Старших посадових осіб Будапештського процесу

НАЗАД
21 грудня 2016 08:51

На минулому тижні делегація Державної прикордонної служби України взяла участь у засіданні Робочої групи Старших посадових осіб Будапештського процесу в регіоні Шовкового шляху з питань міграції, яке проходило у Туреччині.

На минулому тижні делегація Державної прикордонної служби України взяла участь у засіданні Робочої групи Старших посадових осіб Будапештського процесу в регіоні Шовкового шляху з питань міграції, яке проходило у Туреччині.

Щорічні наради Будапештського процесу є успішним інструментом, що сприяє міжурядовим дискусіям щодо аспектів міграції та укріплення міжнародного співробітництва в міграційній сфері, та є одночасно моніторинговим органом і органом управління Будапештського процесу, що покликаний забезпечувати ефективне та результативне досягнення цілей Партнерства з питань міграції, а також здійснювати контроль над реалізацією спільних заходів.

Метою засідання Старших посадових осіб Будапештського процесу було підбиття підсумків проведених за 2016 рік заходів в рамках Будапештського процесу та проекту Партнерства в регіоні Шовкового шляху, заслуховування річних звітів країн регіону Шовкового шляху про прогрес та розвиток питань управління міграцією, планування заходів міжнародного співробітництва на наступний рік, а також обговорення оперативних, тематичних та структурних пріоритетів Будапештського процесу, починаючи з 2017 року.

Учасники засідання погодилися, що існуючі на сьогоднішній день міграційні рухи вздовж маршрутів Шовкового шляху підтверджують важливість Партнерства в регіоні для співробітництва між Європою та Азією, а також актуальність пріоритетів визначених Стамбульською міністерською декларацією 2013 року.

Водночас  сторони зазначили, що сучасна міграційна ситуація в Європі вимагає більшої політичної рішучості та нових цілеспрямованих ініціатив і ресурсів для реалізації короткотермінових та довгострокових перспектив Партнерства з питань міграції.

У зв’язку з цим учасники погодили пропозицію щодо сприяння подальшому комплексному і всебічному міграційному діалогу та щодо взаємного співробітництва з питань управління міграційними потоками шляхом розвитку політичного дискурсу та цільової взаємодії.

Також під час засідання Робочої групи представники Державної прикордонної служби України домовилися про продовження тісної співпраці та взаємодії з Міжнародним центром з питань опрацювання політики в області міграції (ICMPD) в 2017 році шляхом започаткування нових спільних проектів з питань управління міграцією. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси