Представники Держприкордонслужби України взяли участь у щорічному засіданні Старших посадових осіб Будапештського процесу

НАЗАД
30 листопада 2017 14:02

На цьому тижні в м. Стамбул делегація Державної прикордонної служби України взяла участь у Щорічному засіданні Старших посадових осіб Будапештського процесу.

На цьому тижні в м. Стамбул делегація Державної прикордонної служби України взяла участь у щорічному засіданні Старших посадових осіб Будапештського процесу.

Міжнародний захід високого рівня у форматі першої підготовчої зустрічі до 6-ої Міністерської конференції Будапештського процесу було організовано Секретаріатом Будапештського процесу Міжнародного центру розвитку міграційної політики (ICMPD) за всебічної підтримки Уряду Туреччини (головуюча держава) та Уряду Угорщини (співголовуючий).

Щорічні наради Будапештського процесу є успішним інструментом, що сприяє міжурядовим дискусіям щодо аспектів міграції та укріплення міжнародного співробітництва в міграційній сфері, та є одночасно моніторинговим органом і органом управління Будапештського процесу, що покликаний забезпечувати ефективне та результативне досягнення цілей Партнерства з питань міграції, а також здійснювати контроль над реалізацією спільних заходів.

Метою засідання Старших посадових осіб Будапештського процесу було обговорення можливостей посилення функціональності Партнерства з питань міграції в регіоні Шовкового шляху щодо превенції масовим переміщенням біженців та потоків нерегулярної міграції. В рамках підготовки до 6-ої Міністерської конференції Будапештського процесу, що відбудеться у жовтні 2018 року, учасники розпочали роботу над проектом Заклику до дій у зв’язку з масовим переміщенням біженців та мігрантів в межах «Партнерства з питань міграції в регіоні Шовкового шляху».

Застосовуючи партнерський підхід, що є основою діяльності Будапештського процесу та водночас інструментом міжнародного співробітництва у сфері державного управління міграцією, до участі у заході були запрошені старші посадові особи від 36 держав-учасниць Будапештського процесу, комісари Європейської Комісії, представники Міжнародної організації міграції, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Агенції FRONTEX, Організації економічного співробітництва в регіоні Чорного моря (BSEC) та Європейської служби зовнішньополітичної діяльності (EEAS).

Враховуючи те, що сучасна міграційна ситуація в регіоні Шовкового шляху вимагає більшої політичної рішучості та нових цілеспрямованих ініціатив і ресурсів для реалізації короткотермінових та довгострокових перспектив Партнерства з питань міграції, учасники засідання погодилися опрацювати найближчим часом пропозиції до проекту Заклику до дій у зв’язку з масовим переміщенням біженців та мігрантів, що буде підписаний міністрами держав-учасниць Будапештського проекту.

Також в рамках щорічного засідання представниками Держприкордонслужби України було досягнуто домовленостей з керівництвом Міжнародного центру розвитку міграційної політики щодо розвитку подальшої двосторонньої співпраці в сфері боротьби та протидії незаконній міграції та торгівлі людьми, а також по вирішенню проблем, пов’язаних із переміщенням біженців.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси