Представники Держприкордонслужби та Фронтекс обговорили питання участі у спільних операціях

НАЗАД
26 сiчня 2018 09:10

В рамках Плану співробітництва на 2016-2018 роки Державної прикордонної служби України з Європейською Агенцією з прикордонної та берегової охорони відбувся візит делегації Фронтекс.

З 24  та 25 січня 2018 року в рамках Плану співробітництва на 2016-2018 роки Державної прикордонної служби України з Європейською Агенцією з прикордонної та берегової охорони відбувся візит делегації Фронтекс до підрозділів прикордонного відомства в Сумській та Одеській області.

Зокрема іноземна делегація, до складу якої увійшли представники Румунії, Словенії, Франції та Іспанії, побувала на українсько-російському кордоні, а саме – у пункті пропуску «Бачівськ», де несуть службу прикордонники Сумського загону, а також в міжнародному пункті пропуску «Одеський морський торгівельний порт» Одеського загону. Під час перебування гостям було презентовано порядок охорони кордону та здійснення пропускних операцій.

Основною метою зустрічі було обговорення готовності підрозділів Держприкордонслужби до участі у спільній операції  Фронтекс «Координаційні пункти».

Варто зазначити, що  у рамках Плану співробітництва з Європейською Агенцією прикордонної та берегової охорони Фронтекс упродовж 2017 року  представники Державної прикордонної служби України взяли участь у 10 спільних операціях Фронтекс. Зокрема забезпечено якісне проведення операції Фронтекс «Координаційні пункти» у пункті пропуску «Кучурган» та розпочато роботу нового «Координаційного пункту» у пункті пропуску «Нові Яриловичі».

З метою ефективної координації прикордонного контролю протягом перших двох тижнів після запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС в одинадцяти основних пунктах пропуску на території України працювали 19 експертів-радників держав-членів ЄС в рамках спільної операції Фронтекс «Координаційні пункти».

Навчальні заклади Державної прикордонної служби України продовжували впровадження в освітній процес «Уніфікованої програми підготовки прикордонників країн ЄС» (англ. Common Core Curriculum, CCC). У грудні 2017 року на базі Національної академії Держприкордонслужби за участі представників Агенції Фронтекс вперше проведено online тестування 15 курсантів в рамках Програми оцінки сумісності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси