Представник Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини ознайомилась з діяльністю прикордонників

НАЗАД
24 грудня 2016 10:05

До прикордонників, що несуть службу в аеропорту «Бориспіль» завітала заступник Керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Смірнова. Метою її візиту було вивчення стану справ у сфері дотримання прав людини та забезпеч

Вчора до прикордонників, що несуть службу в аеропорту «Бориспіль» завітала заступник  Керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Смірнова. Метою її візиту було вивчення стану справ у сфері дотримання прав людини та забезпечення безперешкодного доступу до процедури визнання біженцем в Україні.

Олена Смірнова ознайомилась з діяльністю прикордонників, зокрема особливостями здійснення прикордонного контролю осіб, які шукають притулку в Україні, оглянула місця несення служби прикордонників та перевірила умови і стан функціонування місць утримання порушників прикордонного законодавства.

Також заступник Керівника Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини провела тематичний навчальний тренінг з персоналом Держприкордонслужби щодо основних положень Конвенції про захист прав людини та Конвенції про статус біженців.

За підсумками візиту було досягнуто домовленостей щодо необхідності забезпечення постійного конструктивного діалогу та максимальної прозорості й відкритості під час виконання відповідних процедур, визначених Законом України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси