Правопорушники не змогли «купити» прикордонників ні за долари, ні за рублі, ні за євро

НАЗАД
03 серпня 2018 10:42

Учора ввечері під час оформлення пасажирів в пункті пропуску «Бориспіль» прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» відмовили у виїзді з країни нашому співвітчизнику.

Стосовно українця було рішення компетентних державних органів про заборону виїзду з території України. Чоловік даремно сподівався, що 200 доларів США допоможуть йому незаконно покинути країну, які він запропонував інспектору прикордонної служби, адже прикордонники його не пропустили, а представники Внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби склали на порушника відповідні документи.

Крім того, учора в пункті контролю «Хутір-Михайлівський» охоронці кордону Сумського загону зафіксували також чергову спробу втягування прикордонників у протиправну діяльність. Під час здійснення прикордонного контролю поїзда «Москва-Кишинів» громадянина Таджикистану з метою безперешкодного перетину кордону запропонував прикордоннику хабар у розмірі 1000 російських рублів.

50 євро запропонував українець військовослужбовцю Чопського загону для вирішення питання пропуску неповнолітньої дитини, на яку були вказані недостовірні дані у дорученні на вивіз.

Стосовно усіх правопорушників до Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної грошової винагороди службовій особі».

Відмітимо, що загалом з початку року у Держприкордонслужбі задокументовано майже 540 відмов прикордонників від хабарів.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси