Правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке займалося переправленням чоловіків за кордон

НАЗАД
30 травня 2024 13:00

Оперативні співробітники Чопського прикордонного загону затримали членів злочинного угруповання, яке займалося переправленням чоловіків призовного віку через державний кордон.

Переправники потрапили у поле зору правоохоронців ще взимку цього року, коли намагалися у незаконний спосіб перевести до Румунії двох громадян України, жителів Закарпаття та Івано-Франківщини. Організатора, провідника та двох чоловіків затримали наприкінці лютого за кількасот метрів від держрубежу у районі населеного пункту Тячів.

У рамках кримінального провадження за ч.3 ст.332 ККУ, прикордонники спільно зі співробітниками Нацполіції провели санкціоновані обшуки за місцями проживання переправників у місті Києві. За результатами заходів співробітники Нацполіції вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони правопорушників, а також банківські картки, карти памʼяті, блокноти з чорновими записами фінансових розрахунків, пристрої для відстрілу гумових куль, рушницю та інші предмети, що можуть бути доказами у справі.

Організатора протиправної схеми затримали в порядку ст. 208 КПК України та конвоювали до ГУНП у Закарпатській області. Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Рішенням суду йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави в розмірі 317 940 гривень. Вирішується питання щодо повідомлення підозри іншим учасникам угруповання.

Тривають слідчі дії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси