Правоохоронці викрили схему, за якою в Україні легалізували іноземців

НАЗАД
16 березня 2016 12:07

В рамках спільних заходів співробітники Держприкордонслужби України та Служби безпеки України викрили злочинну групу, яка займалась легалізацією іноземців на території Дніпропетровської, Запорізької та Хар

В рамках спільних заходів співробітники Держприкордонслужби України та Служби безпеки України викрили злочинну групу, яка займалась легалізацією іноземців на території Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

До злочинної групи входили жителі Дніпропетровська, працівники залізниці, а також колишні та діючі співробітники Харківського прикордонного загону. Вони організували незаконну схему легалізації іноземців в Україні. Ціна за людину коливалася від двох до чотирьох тисяч гривень.

Як правило, іноземець вже перебуваючи на території нашої держави, через посередників передавав гроші та паспорт провіднику потягу. Далі прикордонники проставляли в документі відмітку про перетин державного кордону та вносили фіктивні відомості до бази даних.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 201 («Контрабанда») та ст. 362 («Несанкціоновані дії з інформацією») Кримінального кодексу України, Проводяться обшуки у службових приміщеннях та помешканнях зловмисників. Зокрема під час перевірки були виявлені заготовки відбитків для дато-штампів та дато-штамп без відбитків, а також паспорти іноземних громадян.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси