Повітряний моніторинг в дії

НАЗАД
07 вересня 2020 17:01

Комплексне застосування в охороні державних рубежів різнорідних сил та засобів забезпечує ефективний захист українського кордону від спроб його незаконного перетинання.

Так, днями під час повітряного моніторингу ділянки відповідальності Луганського прикордонного загону екіпаж прикордонного літака «Даймонд» виявив біля кордону легковий автомобіль та мотоцикл. Вони знаходилися на березі річки Біленька неподалік від населеного пункту Новобіла. Також, авіатори-прикордонники виявили двох осіб на гумових човнах, які рибалили у зазначеній водоймі, при цьому один із човнів знаходився на території РФ. Помітивши літак особа на човні, яка незаконно перетнула кордон, почала поспіхом рухатися в бік території України, а інший човен одразу причалив до берега.

Про виявлений факт незаконного перетинання державного кордону пілоти Харківської окремої авіаційної ескадрильї негайно повідомили прикордонний підрозділ, який охороняє дану ділянку. А вже за декілька хвилин прикордонники Луганського загону, зі складу Об’єднаних сил, затримали у вказаному пілотами місці двох громадян України, 1973 та 1975 років народження.

Під час спілкування з правоохоронцями один з чоловіків заперечував факт незаконного перетинання кордону, але після перегляду фотоматеріалів зроблених екіпажем літака визнав свою провину.

Наразі за незаконне перетинання державного кордону стосовно одного з затриманих складено відповідні адміністративні матеріали. За результатами їх розгляду суд наклав стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3400 гривень. За цим же судовим рішенням човен підлягає конфіскації. Його передадуть співробітникам компетентних правоохоронних органів.

Також, за порушення прикордонного режиму, а саме за рух на транспортних засобах дорогами, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг, в’їзд і перебування в місцевості, яка знаходиться між державним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруджень без відповідного дозволу, обох наших співвітчизників притягнуто до адміністративної відповідальності, а це ще по 340 гривень штрафу кожному.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси