Повітряна контрабанда: українські прикордонники затримали ймовірних операторів дрона, словацькі – одержувача сигарет

НАЗАД
17 листопада 2021 10:22

Учора прикордонникам Чопського загону у взаємодії зі словацькими колегами вдалося завадити контрабандній діяльності, яку намагалися вчинити правопорушники.

Увечері правоохоронцям надійшла інформація про прослуховування шуму двигуна літального апарату поблизу населеного пункту Гута Ужгородського району. Для виявлення ймовірних правопорушників було вислано додаткові наряди та оперативних співробітників із завданням моніторингу повітряного простору та пошуку можливих місць злету і посадки безпілотників.

Опівночі на околиці населеного пункту Оріховиця прикордонники виявили підозрілий автомобіль, в якому перебували четверо місцевих жителів. Під час перевірки транспортного засобу  у ньому виявили стандартний набір технічних засобів та предметів, які зазвичай використовують правопорушники, що займаються контрабандною діяльністю. В автівці знайшли 16 батарей до безпілотника, ноутбук, декілька  пультів управління і радіостанцій, зарядний пристрій для акумуляторів і тепловізор.

На місце виявлення автомобіля викликали слідчо-оперативну групу Нацполіції. Про «знахідки» також проінформували прикордонників Словаччини. Згодом словацькі колеги повідомили про затримання на своїй території їхнього співвітчизника з двома пакунками тютюнових виробів.

Після проведення відповідних процесуальних заходів автомобіль та виявлені предмети у ньому вилучено співробітниками Національної поліції. Встановлюється кваліфікація правопорушення. Заходи з пошуку місць злету і посадки літального апарату та осіб, можливо причетних до протиправної діяльності, продовжуються.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси