Повернувся у стрій, щоб вигнати ворога з нашої землі

НАЗАД
03 грудня 2022 11:37

Сергій понад 24 роки свого життя присвятив військовій службі, у 2017 пішов на заслужений відпочинок.

До 24 лютого чоловік працював підприємцем, а в день повномасштабного вторгнення відразу пішов до військкомату. І вже на початку березня він знову повернувся до лав прикордонників.

Спочатку його підрозділ впродовж кількох тижнів проходив навчання та злагодження, згодом бійці вирушили для оборони державного рубежу на українсько-білоруський кордон.

«Серед персоналу були хлопці з різних військ, були й ті, які взагалі не мали військового досвіду. Але це не найголовніше, важливим є настрій та бойовий дух. Багато хлопців, які прийшли з цивільного життя, дуже добре себе показали та проявили в боях», - розповідає прикордонник.

Понад два місяці прикордонники разом із Силами оборони захищали кордон на Рівненщині, а коли ворогу дали доброї прочуханки, вирушили на Східний напрямок.

Наприкінці червня підрозділ Сергія зайняв оборонні позиції та стримували наступ загарбників по річці Сіверський Донець.  Ворог постійно завдавав вогневі удари з градів, мінометні та артилерійські обстріли майже не припинялись, працювали по позиціях прикордонників і снайпери. Цей рубіж наші захисники, разом із підрозділом Нацгвардії, стримували близько трьох місяців.

Завдяки умінням та майстерності усіх складових Сил оборони на початку жовтня розпочався наступ. Бійці звільнили Лиман та ще декілька населених пунктів на Донеччині.

«Коли ми зайшли, то побачили, що росіяни дуже поспішали. Залишили ще теплий чай та їжу, але смакували вони вже щось інше», - з посмішкою пригадує Сергій. 

Нині його підрозділ повернувся зі сходу на ротацію. Свого Захисника дочекались дружина Тетяна, донечки Анастасія та Вікторія, рідні та друзі.

«Я дуже пишаюсь своїми побратимами. Ми не дали противнику просунутись вперед, досить тривалий час ми тримали цю лінію фронту. Але найголовнішим є те, що підрозділ повернувся без втрат. Зберегти життя персоналу було для мене найважливішим», - говорить прикордонник.

Сергій не має жодних сумнівів, що із побратимами поїде знову на передову. Адже знає, що його хлопці не зупиняться, доки не виженуть усіх загарбників з нашої землі!

За мужність та відданість, виявлені під час виконання бойового завдання, Сергія та його побратимів нагороджено державними та відомчими нагородами та відзнаками.

Пишаємось нашими Героями! ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси