Потужні промені світла – ефективна допомога у боротьбі з ворожими дронами

НАЗАД
20 жовтня 2023 11:30

Понад 8 років і 600 днів поспіль, без свят та вихідних, волонтерські організації, благодійні фонди та тисячі небайдужих усіляко допомагають військовим.

Ці люди постійно тримають руку на пульсі подій, знають потреби війська та надають належну допомогу, зазвичай – дуже оперативно. Така єдність та міцна підтримка наших військових – величезний вклад у майбутню Перемогу.

Одна з гострих потреб сьогодення – завчасне виявлення та знищення ворожих дронів. Особливо на півдні країни, де «шахеди» атакують міста, порти, іншу критичну інфраструктуру.

Нещодавно моряки-прикордонники отримали від волонтерів та благодійників зенітно-пошукові прожектори, які допомагатимуть виявляти й знищувати смертоносні безпілотники.

Віталій Кінєв, постійно проявляючи ініціативу, долучається до волонтерського руху, підтримуючи військових. Він впевнений, що щасливе майбутнє його родини, українських дітей та всієї країни залежить від спільних зусиль усіх небайдужих людей, які безкорисливо, проте з великим бажанням, роблять все можливе задля того, аби Україна мала мирне та світле майбутнє. І цього разу він вручив морським прикордонникам засіб, який і є саме тим променем світла, що допоможе захистити наше небо.

«Наші воїни щоразу доводять, що «шахеди» збивати цілком можливо. Але вночі, щоб збити такий БпЛА, його потрібно виявити. Важлива кожна секунда, оскільки ударний дрон летить зі швидкістю біля 180 км/г. І цей прожектор виявився за параметрами оптимальним. Він дозволяє на потрібній відстані виявити та підсвітити рашистську «балалайку», що суттєво збільшує можливість її знищення», – зазначив Віталій.

Ще один прожектор військовослужбовцям вручили представники Саф’янівської сільської територіальної громади, які також на постійній основі допомагають морським прикордонникам.

«Антидроновий прожектор – це маленький крок до спільної мети. Незламна щоденна боротьба триває. І завдяки мужності та майстерності наших воїнів, згуртованості та допомоги багатьох небайдужих людей, ми обов’язково переможемо ворога. Кожен та кожна, хто прагне зробити свій внесок у перемогу України – гідні діти своєї землі», – каже голова Саф’янівської сільської ради Наталія Тодорова.

Благодійний фонд «Корпорація монстрів» також передав стражам кордонів спеціальний пошуковий мобільний прожектор.

Він висвітлює нічне небо до півтора кілометра, а також створює світлову пляму до кількасот метрів. Такі параметри дуже важливі для раннього виявлення повітряних цілей.

Морські прикордонники щиро вдячні за надану допомогу та зазначають: дані прожектори вже застосовуються у вогневих групах і допомагають захищати українське небо від ворожих дронів.

Разом до Перемоги!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси