Потрапити в Україну за хабар сподівався громадянин Грузії, а українка – вивезти за кордон дитину

НАЗАД
22 серпня 2018 12:03

Іноземці та громадяни України не полишають спроб підкупити прикордонників, аби у незаконний спосіб перетнути кордон чи отримати сприяння у вивезенні неповнолітніх дітей за межі нашої держави. За останні дні зафіксовано декілька таких випадків.

На Одещині в пункті пропуску «Чорноморськ м/п» громадянин Грузії запропонував прикордонному наряду 100 доларів США за вирішення питання щодо його безперешкодного пропуску через державний кордон. На пропозицію грошової винагороди військовослужбовець відповів відмовою, а вчинене правопорушення задокументували.

А наша співвітчизниця в пункті пропуску «Тиса», зо на Закарпатті, за гроші планувала домовитись про вивезення з України дитини. Жінка запропонувала військовослужбовцям 50 євро, аби змінити рішення прикордонників щодо відмови у виїзді неповнолітньої за межі України, адже дозволу від батьків не було.

По даним фактам до Національної поліції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення.   

Державна прикордонна служба України вкотре звертається до громадян не намагатися вплинути на прикордонників у прийнятті правового рішення. Зазначимо, що відповідальність передбачена не лише за отримання, а й пропонування хабара. Крім того нагадаємо, у разі перебування одного з батьків за кордоном засвідчений дозвіл можна оформити в консульських установах України. Радимо громадянам, завчасно готувати необхідні документи, аби не стати заручниками своєї безвідповідальності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси