Постійне тренування – гарний результат. Мобілізовані до лав морських прикордонників готуються до захисту країни

НАЗАД
31 серпня 2023 10:55

У Навчальному центрі Морської охорони регулярно проходять підготовку військовослужбовці, призвані за мобілізацією.

Чергова група тих, хто поповнив лави морських прикордонників, отримали необхідні навички з основ морської підготовки, боротьби за живучість надводного корабля, домедичної допомоги, дій у разі вибухів та хімічної атаки.

Також під час вишколу учасники навчання опанували топографію, основи виживання у бойових умовах, вогневої, інженерно-саперної та розвідувальної підготовки.

На практичних заняттях викладач відділення загальної підготовки Єлизар Холомєєв, який має бойовий досвід, зазначив: «Перед застосуванням зброї, ви повинні повністю розпізнати ціль і визначити, що знаходиться за нею та поруч. При стрільбі, не забувайте, що куля, пробивши мішень, не втрачає своєї руйнівної сили і може потрапити туди, куди ви не очікували. Завжди контролюйте і аналізуйте траєкторію кулі, рух людей, тварин та техніки. Передбачайте траєкторію можливого рикошету».

Чимало уваги було надано й домедичній допомозі в умовах бойових дій. Моряки-прикордонники засвоїли алгоритм поводження з пораненим у зоні тактичних умов.

Старший викладач Сергій Корчевий, зокрема розповів бійцям про види кровотеч, які виникають унаслідок ураження людини: «Одним з найбільш частих та небезпечних наслідків поранення, інших травм та опіків є кровотеча – вихід крові в тканини і порожнини організму: черевну, грудну, у суглоби або назовні. У випадку поранення великих судин, що супроводжується значною крововтратою, може настати смерть через різке зниження кров’яного тиску, припинення циркуляції крові в мозку, серці, легенях та нестачі кисню для живлення тканин. Особливо чутливими до припинення кровопостачання є нервові клітини мозку, які безповоротно гинуть через кілька хвилин, що призводить до смерті від порушення функції життєво важливих центрів. Тому ви повинні якнайкраще опанувати основи та аспекти первинної медичної допомоги, щоб вміти швидко та якісно її надати за будь-яких умов».

Фундаментом навчання моряків-прикордонників є основи морської підготовки та боротьба за живучість корабля. Основи будови корабля, його бойові та морехідні якості, корабельні пристрої, бойова та повсякденна організація, правила безпеки на кораблі – це нашарування тих базових знань, які військовослужбовці опановують, аналізують і закріплюють на практиці.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси