Посилення охорони кордону на Буковині змушує зловмисників вишукувати нові схеми та навіть вдаватися до радикальних дій

НАЗАД
18 березня 2016 12:32

Держприкордонслужба значно посилює заходи з ліквідації злочинних схем на усіх ділянках кордону. Зокрема, суттєво активізовано зусилля прикордонників Черні

Держприкордонслужба значно посилює заходи з ліквідації злочинних схем на усіх ділянках кордону. Зокрема, суттєво активізовано зусилля прикордонників Чернівецького загону, особливо поза пунктами пропуску. Адже через «зеленку» порушники в будь-який спосіб намагаються переправити чималі партії тютюнових виробів. Всі заходи прикордонне відомство проводить спільно і з іншими правоохоронними органами та у тісній взаємодії з румунськими колегами.

Напрацювання значно обмежили контрабандні потоки та змогу злочинних груп переправляти товари через кордон. Проте посилення охорони держрубежу змушує зловмисників вишукати нові схеми та шляхи реалізації своїх задумів, а іноді, їм доводиться діяти навіть істерично.

Відмітимо, що за учора, 17 березня зловмисники здійснили дві невдалі спроби переправити вантажі транспортними засобами. Одну з автівок прикордонний наряд відділу «Черепківка» помітив зі спостережної вежі. Позашляховик на великій швидкості мчав до загороджувального паркану. Водій поспіхом збив замок на брамі та прослідував в бік Румунії. Українські прикордонники відразу повідомили про порушника румунських колег. Невдовзі в результаті проведених заходів автомобіль був виявлений. В ньому знаходилися коробки з тютюновими виробами, а водій з місця втік. Пошуки причетних осіб тривають по обидва боки кордону.

Іншу спробу прориву позашляховика, який теж на великій швидкості пошкодив інженерні загородження, прикордонники припинили на ділянці відділу «Красноїльськ». Автіка вночі рухалася із вимкненим світлом фар у бік кордону. Наряд відразу вирушив на переріз та застосував сигнальний пістолет для освітлення місцевості. Прориваючись в Румунію автомобіль протаранив інженерні загородження, але водій, розуміючи, що його намір викрито, розвернувся і рушив в тилу ділянки. Невдовзі прикордонний наряд від мобільної застави виявив даний автомобіль іноземної реєстрації на трасі, поблизу н.п. Слатіно та розпочав переслідування. Однак водій позашляховика не виконав вимогу патруля Національної поліції про зупинку, створив аварійну ситуацію та реальну загрозу життю представників Держприкордонслужби та Національної поліції і зник в н.п. Красноїльськ.

Крім того, за лише впродовж 16-17 березня на ділянці Чернівецького прикордонного загону українські та румунські прикордонники в результаті злагоджених дій ще у 3 випадках виявили 14 пакунків цигарок та затримали 2 громадян України, які, можливо, причетні до протиправної діяльності.

Державна прикордонна служба й надалі продовжуватиме посилювати заходи із охорони державного кордону та ліквідовувати канали діяльності злочинних угруповань. Зазначимо, що Головою Державної прикордонної служби України отримано повноваження від Кабінету Міністрів України на підписання Угоди та Протоколу про запровадження спільного патрулювання кордону з прикордонниками Румунії. Підписання даних документів планується найближчим часом та дозволить більш ефективно охороняти кордон з румунськими колегами відповідно до стандартів країн ЄС.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси